Ga naar hoofdinhoud

Boccellies Matteo

Bocellies Matteo. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink

Bocellies Matteo, 2012

Bocellie x Rambo van de Schoonenberg x Acle Satan Supreme

LEVENSNUMMER: 528016100000852
GEBOORTEDATUM: 12-5-2012
FOKRICHTING: Hackney
REGISTER: ERKEND
STOKMAAT: 159 cm
KLEUR: BRUIN
GEREGISTREERDE(N): A.G.J. VELTKAMP (HENGELO OV)
FOKKER(S): M. JANSSEN (EDE)

 

Rapportage

Exterieur:

Bocellies Matteo is een voldoende ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd zou sprekender mogen zijn. De nek is ruim voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is voldoende van vorm en lengte, iets zwaar bespierd en staat er voldoende op. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en iets arm bespierd. De lendenen zouden meer bespierd mogen zijn en zijn voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren gezien Frans gesteld, van terzijde gezien hol en heeft een goede lengte. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en zijn correct gesteld. De hoeven zijn royaal ontwikkeld en goed van kwaliteit met hoge verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit.

Afstamming:

De Hackney-hengst Bocellies Matteo is een zoon van de hengst Bocellie, die ook de vader is van de vorig jaar bij het KWPN goedgekeurde Icellie. Bocellies Matteo, die al met succes in de limietklasse is uitgebracht, was afgelopen maart bij het Hackney-stamboek de beste hengst van de nieuwe jaargang en zijn vader Bocellie kon tot kampioen worden gehuldigd. Bocellie’s vader, Plain’s Liberator, heeft een groeiende en succesvolle invloed op de KWPN-tuigpaardpopulatie met goedgekeurde zonen als Sir Arie, Zepplin en Dylano en goedgekeurde kleinzonen Idol en Icellie. Plain’s Liberator zelf was meerdere malen kampioen in tuig en is keur verklaard bij het Hackney-stamboek. Frogland’s Cover Girl, de moeder van Bocellies Matteo, stamt via vader Rambo van de Schoonenberg af van Blokland Shales, die meerdere concourstuigpaarden heeft geleverd. Frogland’s Cover Girl’s moeder Plain’s Daylight (v.Acle Satan Supreme) is keur verklaard en haar moeder Winsome Rosie (v.Holypark Jubilation) preferent. Deze laatste is ook de moeder van Plain’s Black Satin die in Engeland in de ereklasse werd uitgebracht en de vader is van Plain’s Liberator.

Onderzoekrapport:

Bocellies Matteo is een eerlijke en betrouwbare hengst. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid om te werken en laat zich goed rijden. De stap is ruim en krachtig. Voor de showwagen zet de hengst de hals er ruim voldoende tot goed en heeft hij een goed lichaamsgebruik. Bocellies Matteo heeft veel knieactie en zet het voorbeen ruim tot zeer ruim weg. Het achterbeen wordt goed tot zeer goed gebogen en goed tot zeer goed ondergebracht. In de draf heeft Bocellies Matteo veel tot zeer veel zweefmoment. De hengst heeft ruim voldoende tot veel looplust en heeft veel aanleg als tuigpaard. Hij geeft zijn rijder een goed gevoel. Tijdens het verrichtingsonderzoek heeft de hengst progressie gemaakt in zijn optreden.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:

Bocellies Matteo lijkt actie en afdruk in beweging te kunnen toevoegen en is in het kader van bloedspreiding interessant. Merries dienen over front en formaat te beschikken.

Moederrapport:

Frogland’s Cover Girl
De Hackney-merrie Frogland’s Cover Girl is gestorven.
Kleur: Donkere vos
Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2017). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.