Ga naar hoofdinhoud

Cascadello Boy RM

Cascadello Boy RM

Cascadello Boy RM (Cascadello I x Balou du Rouet). Foto: Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

LEVENSNUMMER DE443430901713
GEBOORTEDATUM 27-1-2013
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT169 cm
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N): Syndicaat Rheinmaas ESSV, Sambeek
FOKKER J. Ruyter, Rees

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Cascadello Boy RM is een goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting. Het hoofd is aansprekend met een mooi groot oog. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is horizontaal aangezet, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten en een fractie strak. De croupe is licht hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien een fractie hol en ingesnoerd en van voren gezien frans gesteld. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten zijn goed van lengte en wat steil gesteld, met name achter. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm, goed ontwikkeld en hebben een goede kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
De vader van Cascadello Boy RM is de door Dirk Ahlmann internationaal succesvol gestarte Cascadello, een zoon van Casall. Casall nam vorig jaar afscheid van de sport na een indrukwekkende carrière op het hoogste niveau onder Rolf-Göran Bengtsson met als hoogtepunten de zesde plaats met het team tijdens de Olympische Spelen in Londen en de 4e plaats individueel tijdens de WEG in Caen. Casall behoort al jaren tot de beste springpaardenverervers ter wereld.
De vijfjarige Cascadello Boy RM werd dit jaar aangewezen voor het verkorte onderzoek via de Blom Cup en hij kwalificeerde zich voor de Bundeschampionate in Warendorf. Zijn moeder Baloudora stamt af van Balou du Rouet, die net als zijn vader in staat blijkt te zijn nakomelingen te geven voor op het hoogste niveau in de sport. Baloudora’s moeder Polydora (v.Polydor) bracht het internationale 1.55m-springpaard Arpeggio’s Son (v.Arpeggio) vanTobia Woltering en Lancer’s Luxor (v.Lancer III) die internationaal 1.45m is geklasseerd. Ook is ze de grootmoeder van een internationaal 1.40m-paard.

Onderzoekrapport:
Cascadello Boy RM is een eerlijke, zeer werklustige en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is bij spanning niet altijd zuiver. De draf is voldoende van ruimte. De galop is lichtvoetig en goed van ruimte. De hengst changeert makkelijk. In beweging heeft de hengst een voldoende houding en een goede balans. Cascadello Boy RM springt goed met het lichaam naar boven en vertoont veel reflexen. Cascadello Boy RM springt met een zeer snel voorbeen en goed lichaamsgebruik. De sprong achter wordt wisselend afgemaakt. Cascadello Boy RM lijkt voorzichtig en toont zeer veel atletisch vermogen en heeft de kwaliteit om in de lucht heel makkelijk naar voren te kunnen doorschakelen. Als springpaard heeft Cascadello Boy RM veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Cascadello Boy RM kan reflexen, atletisch vermogen en instelling toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Baloudora is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met vriendelijk oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is iets horizontaal van vorm, goed van lengte en arm van bespiering.
De schoft is matig ontwikkeld en matig van lengte.
De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging.
De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is iets hellend van ligging, net voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is voldoende van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is lang en sabelbenig.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met lage verzenen.
Het fundament is voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is zuiver, goed van ruimte en goed van souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen is iets vlak.
De galop is krachtig, goed van ruimte, gedragen en wordt met een goede houding getoond.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: bruin