Ga naar hoofdinhoud

Daily Diamond

DAILY DIAMOND
DE441411449012

Foto: Melanie Brevink
Foto: Melanie Brevink

 

50 dagen verrichtingsonderzoek/dressuurhengsten – najaar 2015

 

Cat.nr. onderzoek: 41, cat.nr. HK’15: 424

DP, 07-03-2012, 1,70 M, DONKERBRUIN

V. DAILY DEAL V. DIAMOND HIT

M. FAIRY TALE

VM. FURST HEINRICH M. WERONIQUE

MV. WOLKENTANZ — MISTER A

FOKKER: J.H. HORMANN, SCHÄFERRUSCH 1, 31628 LANDESBERGEN

GER.: A. VELLEKOOP, WATERMOLENWEG 5, 7481 VL HAAKSBERGEN

N.F. WITTE, OLIEEINDSESTRAAT 8, 5481 XN SCHIJNDEL

 

stap

x 2

draf

x 2

galop

x 2

souplesse houding & balans rijdbaarheid en instelling aanleg als dressuur-paard totaal

 

8,5 8,5 9 9 9 9 8,5 87,5

 

 

Afstamming:

Daily Diamond is een zoon van Daily Deal, een zoon van Diamond Hit die via grootvader Lauries het bloed van Lauries Crusador xx voert. De moeder van Daily Diamond is Fairy Tale (v.Furst Heinrich), niet alleen in naam een sprookje, maar ook als paard. Deze zeer goed bewegende merrie kreeg prima cijfers bij stamboekinschrijving maar daarnaast bracht zij ook Damon’s Dream JHH, een zoon van Damon Hill die in 2013 het Bundeschampionnat won bij de rijpaarden. De grootmoeder Weronique is een dochter van Wolkentanz waarna deze Hannoveraanse merrielijn verdergaat My Sweet Love een dochter van Mister A (Matcho x x Goldstein).

 

Onderzoekrapport:

Daily Diamond is een eerlijke, sympathieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is expressief en goed tot zeer goed van ruimte. De galop is bergop, krachtig met zeer veel gedragenheid en ruimte. Daily Diamond heeft een aansprekend front en beweegt met zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Daily Diamond veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

 

Fok/aanparingsadvies:

Daily Diamond kan het model verbeteren en instelling,  souplesse, bewegingstechniek en bloedspreiding aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Foto: Jacquelien van Tartwijk

Klik hier voor alle goedgekeurde hengsten.