Ga naar hoofdinhoud

Dark Rousseau

Dark Rousseau (Dettori x Rousseau)

Dark Rousseau (Dettori x Rousseau) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201806534
GEBOORTEDATUM 21-6-2018
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 2,6% (GEM-HOOG)
STOKMAAT 1.65 m
KLEUR ZWARTBRUIN
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 8,50
Draf (2x) 8,50
Galop (2x) 8,50
Souplesse 8,00
Houding en balans 8,50
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 84,50
Plaatsing –
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Dark Rousseau is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende en sterk gebouwde hengst. Hij staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel. Het hoofd is sprekend met een zeer aansprekend oog. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien een fractie toontredend. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld, maar een fractie ongelijk.

Afstamming:
Dark Rousseau is de eerste bij het KWPN gekeurde zoon van Dettori, de Desperado-zoon die met hoge cijfers zijn verrichtingsonderzoek heeft afgesloten en inmiddels succesvol op Lichte Tour-niveau presteert. De moeder van Dark Rousseau is de ster, PROK-merrie Westside, een dochter van de preferente vererver Rousseau. Westside bracht de op Lichte Tour in de sport uitgebrachte Lord-Leatherdale-zoon Hyatt. Grootmoeder Ratana V, een ster preferente-merrie van Flemmingh, dient als grootmoeder van meerdere sportpaarden. De moederlijn van Dark Rousseau vervolgt met de ster, preferente, prestatie-dochter Lantana V (v. Hemmingway). Deze merrie is onder andere de moeder van de bij het KWPN-gekeurde Sir Donnerhall-zoon Lantanas en het internationale Grand Prix-paard Vitana V (v. Donnerhall) die uitgebracht werd in de sport door Stephanie Peters. Daarnaast bracht Lantana V in combinatie met Flemmingh en Jazz meerdere sportpaarden en dient ze als grootmoeder van de door het KWPN-erkende Cennin (v. Vivaldi) die succesvol in de Grand Prix is uitgebracht onder Madeleine Witte-Vrees.

Onderzoekrapport:
Dark Rousseau is een sympathieke en meewerkende hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zeer goed van takt en heeft een goede ruimte en activiteit. De draf is lichtvoetig, goed tot zeer goed van kracht met een goede takt en goed ondertredend achterbeen. De galop heeft zeer veel kracht, een goede gedragenheid en ruimte. Dark Rousseau beweegt met veel souplesse, een zeer goede gedragenheid en veel balans. Als dressuurpaard heeft Dark Rousseau veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Dark Rousseau kan het model verbeteren en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuur paardenfokkerij.

Moederrapportage:
Westside een goed ontwikkelde aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met een mooi oog.
De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De schoft is goed van hoogte en zou iets langer door mogen lopen.
De schouder is goed van lengte en een fractie schuin van ligging.
De rug is goed van lengte en voldoende van bespiering.
De lendenen zijn voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten.
De croupe is correct van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn normaal van lengte en met name voor wat week gesteld.
De hoeven zijn voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit met een fractie lage en ondergeschoven verzenen. De voeten zijn licht ongelijk.
Het fundament is goed ontwikkeld en hard van kwaliteit.
De stap is actief, ruim voldoende  van ruimte en ruim voldoende van souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een krachtig ondertredend/dragend achterbeen. Het voorbeen is elegant.
De galop is ruim voldoende krachtig, zou iets meer souplesse mogen hebben, is voldoende van ruimte en ruim voldoende gedragen met een goede houding.

Stokmaat: 1.69m / Kleur: donkerbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.