Ga naar hoofdinhoud

Na 35 jaar weer Hongaars dressuurteam naar EK

Robert Acs met hier met Weinzauber
Op de wereldbekerwedstrijd in Brno, afgelopen weekend, voldeden drie Hongaarse dressuurcombinaties aan de kwalificatie-eisen voor deelname aan de Europese Kampioenschappen in Gotenburg van 22 - 27 augustus. Het is voor het eerst in 35 jaar dat het land weer een team kan afvaardigen naar het EK.

Nikolett Szalai met Willy The Hit, Robert Acs met zijn paarden Rasputin en Flash Dancer IM en Aniko Losonczy en zijn Mystery reden op de wedstrijd in Brno de laatste benodigde scores van twee keer boven de 65% bij elkaar. Zij hebben hun plaats in het team hiermee zekergesteld.

Szalai tweede in Brno

In de wereldbekerwedstrijd in Brno kwam Nikolett Szalai met de Hannoveraan Willy The Hit (v. Wolkenstein II) op de tweede plaats achter Patrik Kittel. De amazone kreeg een percentage van 66.58%. Meervoudig Hongaars kampioen Robert Acs werd met Rubin Royal-zoon Rasputin vierde met 66.28%.

Acs met twee paarden

Met zijn andere paard Flash Dancer IM (v. Don Romatic) werd Acs derde in de 3*-wedstrijd met 66.38%. In de zelfde rubriek reed Aniko Losonczy Mystery (v. Margue H) naar 65.14% en een zevende plek. De score was net genoeg voor kwalificatie. Losonczy behaalde in Lipica zijn eerste score boven de 65%.

Bron Eurodressage/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.