Ga naar hoofdinhoud

81-jarige Ulla Hakanson rijdt 64,457% in Grand Prix

Ulla Hakanson hier met Bobby Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De grootste verrassing die vandaag aan start kwam in de Grand Prix in Falsterbo was Ulla Hakanson. Met haar 81 jaar scoorde ze 64,457% met Diddy Cool (v. Daddy Cool) wat goed was voor een negende plaats. En voorlopig is ze nog niet van plan haar cap in de spreekwoordelijke wilgen te hangen.

Op 74-jarige leeftijd maakte Ulla Hakanson haar comeback in de dressuurring die ze even heeft moeten verlaten wegens ziekte. Hakanson heeft de tijd nog meegemaakt dat vrouwen niet in de hoogste klasses van de dressuur mochten uitkomen. Dat is nu gelukkig anders en in maart 2018 debuteerde ze met haar nieuwe paard Diddy Cool in de Grand Prix. Diddy Cool is een zoon van haar voormalige toppaard Richelle II (v. Rivero II) die Hakanson ook uitbracht op het hoogste niveau.

Nordic Walking en line-dancing

De kwieke Ulla staat bekend als voorvechter van afwisselende trainingen, zo maakt zij nog regelmatig een sprongetje met haar paarden. Starten in Falsterbo had Ulla zichzelf als doel gesteld en werkte hier vanaf vorig jaar naar toe. “In de ochtend ik doe wat yoga, dan rijd ik twee paarden en in de middag ga ik Nordic Walken met de hond. Daarnaast doe ik één keer per week aan line-dancing. Ik ben niet een type om gewoon binnen te zitten en stil te zijn”, aldus Hakanson in een interview.

Bekijk hieronder het filmpje van het debuut met Diddy Cool in maart 2018:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Hippson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.