Ga naar hoofdinhoud

Achtste Belgische titel voor Jeroen Devroe

Jeroen Devroe met Apollo van het Vijverhof
Jeroen Devroe schreef afgelopen zondag voor de achtste keer het Belgisch kampioenschap bij de senioren op zijn naam in Hulsterlo. Met Apollo van het Vijverhof (v. Welt Hit II) won hij zowel de Grand Prix, de Grand Prix Spécial als de finale Kür. “Ik ben vooral super tevreden over de eerste twee proeven. Die waren zeer goed”, vertelt Jeroen Devroe na afloop van de Kür. “Vandaag was Apollo iets moe, denk ik. Hij was niet meer zo fris als de dagen ervoor en kwam daardoor af en toe een beetje diep.”

Claudia Fassaert bood met Donnerfee de grootste tegenstand aan Devroe en kwam in de Kür met 75,60% bijna aan zijn score en eindigde ook overall op de tweede plaats. Fanny Verliefden eindigde met Rubel verrassend op de derde plaats.

Tahnee Waelkens herhaalde bij de young riders haar prestatie van vorig jaar en werd gekroond tot Belgisch kampioen met Sandiegobese (v. Feliciano). Bij de junioren was Jorinde Verwimp oppermachtig. Zij won alle proeven met Tiano (v. Lester). In de einduitslag bleef ze de concurrentie met ruim negen procent voor. Lavinia Arl is met Epiascer (v. Jerolianca) gehuldigd als Belgisch kampioen bij de pony’s.

Lees dinsdag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook