Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen zag niks aankomen

"Ik had helemaal niet in de gaten dat het mis kon gaan, ik heb dit helemaal niet aan zien komen." Adelinde Cornelissen staat er verbaasd bij te kijken, als haar wordt gevraagd wat er nou aan de hand was met Parzival, midden in de Grand Prix-proef van de Wereldbekerfinale. Richting S moest de grote zoon van Jazz aanpiafferen. Maar wat een hogeschool-oefening had moeten worden, werd één brok verzet.

“Normaal voel ik wel iets komen bij Parzival. Maar dit kwam uit de lucht vallen. Hij moet iets gezien hebben, maar ik zag het in elk geval niet. Dit heeft me vier procent gekost.”

Juryvoorzitter Jean Michel Roudier liet na afloop weten dat hij een 1 voor de piaffe had gegeven (“Na het verzet heeft Parzival nog vijf passen piaffe getoond, daarom geen 0”) en dat hij – vanwege de escapades bij S – een 5 had gegeven voor ‘submissiveness’.

Klik hier voor alle uitslagen.
Klik hier voor een fotoserie.
Klik hier voor alle berichtgeving over de WB-finales

Bron: Horses

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook