Ga naar hoofdinhoud

Adelinde en Parzival scoren ruim 81 procent

Adelinde Cornelissen met Parzival

Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival (v. Jazz) zijn vanmiddag als derde combinatie opgenomen in het team voor de Olympische Spelen in Londen, nadat zij in de Grand Prix een score realiseerde van 81.13%.

Sjef Janssen: “Ik was erg onder de indruk. Vooral in het begin van de Grand Prix was de combinatie erg sterk. Aan het einde raakte Parzival iets vermoeid, waardoor een paar hele kleine foutjes ontstonden. Ik ben er van overtuigd dat in de komende weken Parzival conditioneel nog net iets sterker wordt, waardoor deze kleine foutjes niet meer worden gemaakt”. Janssen was van mening dat vooral de piaffe en passage reprises fraai werden uitgevoerd, net als de eerste pirouette en de changementen, zowel om de pas als om de twee.

Ook Adelinde Cornelissen was uiterst tevreden. “Parzival heeft zijn talent bewezen. Tienen voor de piaffe. Blij, goede oefening. Nu fine tuning voor de Olympische Spelen”, twitterde de amazone na afloop.

Naast Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival maken ook Anky van Grunsven met Salinero (v. Salieri) en Edward Gal met Glock’s Undercover (v. Ferro) deel uit van het Nederlandse Olympische dressuurteam. Komende week zullen in Aken Imke Schellekens-Bartels met Hunter Douglas Toots (. Jazz) en Patrick van der Meer met Uzzo (v. Lancet) gaan strijden om de vierde plaats, die voor een individuele Nederlandse ruiter beschikbaar is.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook