Ga naar hoofdinhoud

Adelinde en Parzival winnen eerste wereldbekerwedstrijd

Adelinde Cornelissen Parzival

Met twee Nederlanders op het podium is de 28ste editie van de wereldbekercyclus goed van start gegaan. Adelinde Cornelissen reed Jerich Parzival (v. Jazz) vanmiddag in Odense naar de eerste plaats in de Grand Prix. Met haar score van 79,36% steeg ze met overmacht boven de overige zeventien combinaties uit en was de jury het unaniem eens over haar positie als winnares. Edward Gal eindigde op de derde positie.

De tweede plaats was voor de Deense Anna Kasprzak, die vanmorgen Cornelissen nog voorbij ging in de intermediare I. Kasprzak had Donnperignon (v. Donnerhall) onder het zadel, met wie ze een score van 76,21% haalde. Gal kwam met Blue Hors Romanov (v. Rohdiamant ) in de ring. Deze combinatie zette een score neer van 74,44%.

Nog twee andere Nederlandse combinaties lieten vanmiddag hun kunnen zien. Patrick van der Meer en Uzzo (v. Lancet ) werden beoordeeld met een score van 72,63%, waarmee ze terecht kwamen op de zesde plaats. Marlies van Baalen en BMC Miciano (v. Medici ) eindigden met 68,89% op de elfde plaats. Hans Peter Minderhoud moest verlet laten, nadat zijn paard Whitney van ‘t Genthof (v. Ferro) vanmorgen een blessure op liep.

Morgen om 14.15 uur gaat de Kür van start.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook