Ga naar hoofdinhoud

Adelinde schittert tijdens Kür wereldbeker

Adelinde Cornelissen won vrijdagavond met overmacht de Kür van de wereldbekerwedstrijd. Haar Kür met Jerich Parzival (v. Jazz) kreeg een beoordeling van 89,38%. Twee juryleden hadden de combinatie zelfs 95% toegeschreven voor de artistieke kant. Een prestatie waar de overige deelnemende combinaties in Lyon niet bij in de buurt konden komen. Met 83,35% was de tweede plaats voor de Italiaanse Valentina Truppa.

Adelinde en Parzival kwamen net niet op een score van 90%. Toch was ze uiterst tevreden.  “Parzival is 15 jaar, maar ik heb het gevoel dat hij iedere keer nog beter wordt” Naar eigen zeggen van Adelinde had de combinatie in het begin van de proef iets meer op scherp kunnen staan. “Parzival was heel erg relaxed en misschien net te ontspannen. Daardoor was het beeld net niet stabiel. Ik heb hem in de eerste piaffe iets meer laten aanspannen en vanaf dat moment was het beeld zoals ik het voor ogen had.”

Truppa verscheen met Eremo del Castegno (v. Rohdiamant) als laatste in de ring. Met ruim een punt verschil wist ze de Duitse Kristina Sprehe met Desperados FRH (v. De Niro) te passeren. Sprehe pakte de derde plaats met een beoordeling van 82,25%. De Zweed Patrik Kittel eindigde met Watermill Scandic H.B.C (v. Solos Carex) op de vierde plaats met een score van 81,03%.

Edward Gal en Glock´s Undercover (v. Ferro) waren de eerste combinatie die niet boven de 80% uit kwam. De pirouettes hadden gezetter uitgevoerd mogen worden, terwijl in de changementen om de pas Undercover naar het einde toe iets kort in het front begon te worden. Gal: “In de changementen om de pas schrok Undercover ergens van en die changementen waren dan ook prompt helemaal kapot. Gedurende bijna de gehele rit was Undercover steeds net iets te veel van mij aan het weglopen, waardoor we de terechte punten hebben gekregen.” Met een score van 79,13% eindigden ze op de vijfde plaats. Hans Peter Minderhoud en Glock’s Tango (v. Jazz) kwamen met 72,08% op de tiende plaats.

Een dag eerder pakten Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival ook al de winst in de Grand Prix van de wereldbekerwedstrijd. Tevens de Grand Prix en Kür van de eerste wereldbekerwedstrijd in Odense vorige week schreef de combinatie op hun naam. Hiermee heeft ze reeds aan de verplichting voldaan voor de finale medio april in Gothenburg, waarvoor deelnemers in twee kwalificatiewedstrijden van start moeten zijn gegaan.

Klik hier voor all resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.