Ga naar hoofdinhoud

Adelinde trekt Parzival terug voor vervolg CHIO Rotterdam

Via Facebook laat Adelinde Cornelissen weten dat zij niet verder zal deelnemen aan het CDI3*-toernooi van CHIO Rotterdam. "Hij liet vandaag zeker zien dat hij fit is. Een beetje té fris misschien."

Volgens Adelinde Cornelissen zou het niet fair zijn tegenover Parzival om hem opnieuw te confronteren met zoveel publiek in het Interchem Stadion, het dressuurterrein in het Kralingsebos waar vandaag heel veel publiek bovenop de ring zat. “Daar raakte hij behoorlijk gespannen van. Dus maakten we nogal wat ongebruikelijke fouten. Daarom heb ik besloten dat het geen goeds brengt voor mijn toekomstige optredens met Parzival als we morgen weer onder dezelfde omstandigheden zouden rijden. Dus morgen geen wedstrijd voor ons.”

Bron: Horses

 

5 reacties op “Adelinde trekt Parzival terug voor vervolg CHIO Rotterdam

 • stef

  zullen we dan in het vervolg de dressuur dan maar laten doorgaan in een afgesloten rijhal en dan de mensen laten toekijken via live stream?

  Mensen haal uw dressuur paarden toch eens uit hun glazen kastje . Een springpaard moet vanaf dag één omgaan met hekjes , bloemen , mensen , speakers , muziek … Vele vinden dit eng in het begin maar door het vaak te doen wennen de meesten er wel aan. Een springpaard dat hier niet aan kan wennen heeft geen plaats aan de top. Natuurlijke selectie!

  Dit kan toch ook in dressuur maar dan zullen jonge paarden zeer regelmatig op concours moeten. Stel ze bloot aan prikkels vanop het laagste niveau. Op dat gebied is een paard toch net een kind , overbescherming zorgt voor bange kinderen en daar doe je ze op termijn toch echt geen plezier mee.

 • Reggy

  Je haalt me de woorden uit de mond.

 • Nel

  Ik ben het met bovenstaande ook eens, maar ik denk dat het in dit geval weer een van de excuus-verhaaltjes is van Adelinde om er een draai aan te geven waarom Parcival niet meer lopen kan op dat niveau! Je moet toch ergens mee komen naar de buitenwereld toe, dan is dit wel lekker makkelijk..
  Geef dat paard alsjeblieft nu eindelijk zijn verdiende rust en laat hem thuis….
  Jong talent genoeg (Diederik v Silfhout bijv) om jullie op te volgen!

 • gert

  Inderdaad stop er mee !
  Hij heeft genoeg gedaan en hij is al lang niet meer wat hij ooit was.
  Hou de eer aan jezelf zou ik zeggen.

 • Saskia

  Desensiliberen zou standaard in een paarden opleiding moeten zitten.. paarden gedegen voorbereiden op wat er allemaal gaat komen. Dressuurruiters die standaard niet een bosrit durven maken. .dat is toch echt te erg..
  mijn motto werk eerst aan de relatie en dan aan de prestatie!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook