Ga naar hoofdinhoud

Adelinde: ‘Vreemd om weer in Rio te lopen’

Nicole Werner en Adelinde Cornelissen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"Het is wel een beetje vreemd om hier weer rond te lopen", verklapt Adelinde Cornelissen op haar Facebook-pagina na haar aankomst in Rio, waar zij haar leerling Frank Hosmar op de Paralympics zal bijstaan als coach. 

Enkele weken na de voor haar teleurstellend verlopen Spelen, is de amazone weer terug op het hippische complex in Deodoro. Cornelissen blikt kort terug: “De Olympische Spelen verliepen immers anders dan gepland voor mij. Maar aan de andere kant wil ik daar niet te lang bij blijven stilstaan. Dat is geweest. Ik heb in de voorbereiding alles gedaan wat ik kon, ik heb niks laten liggen, we waren er klaar voor en dat er dan zoiets gebeurt, is overmacht… Nu hier met een nieuw doel: de Paralympics voor Frank! We hebben vandaag goed kunnen trainen, dus ik heb er zin in!”Cornelissen reisde naar Rio samen met Annelies Hosmar, waar haar rol als coach zichtbaar anders is als die van deelneemster . Haar rol is nu anders, en dat is op vele punten merkbaar: : Na een nacht met nog steeds n Nederlandse klok in m’n hoofd (wakker worden om 1uur ’s nachts) op naar de volgende uitdaging: hoe komen we met de BRT naar Deodoro – het stadion voor de paradressuur. Na enig gepuzzel komen we eruit en het blijkt een prima ritje – 20 minuten met de bus. Daarna nog 15 min lopen naar de stallen. Om 9.30 ging Frank trainen en heb ik meegekeken. Super fijn gewerkt! Frank moet morgen om 10.35u van start. Nadat Frank had gereden, hebben we Sanne en Nicole aangemoedigd. Tijdens de proef van Nicole werden we gevraagd naast Prinses Margriet te zitten en een en ander uit te leggen over de proeven die ze aan ’t rijden waren: erg leuk!

Tussendoor was er tijd om wat te verkennen: ik was natuurlijk een paar weken geleden al hier geweest, maar toen als atleet. Nu staat er ‘horse owner’ op m’n accreditatie. Dat betekent een andere plek om te lunchen…. Daar ben ik helemaal niet rouwig om: het eten tijdens de olympische spelen was nu niet bepaald mijn favoriete voedsel: waterige plastic pasta of rijst met zwarte bonen. 2,5 week, elke dag hetzelfde… De eigenaren lounge daarentegen beviel me wel! Broodjes, chips, ijsjes. Prima voor elkaar.”

Bron: Facebook Adelinde Cornelissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook