AES-hengst Double D onder Theo Hanzon - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

AES-hengst Double D onder Theo Hanzon

Theo Hanzon met Helena van het Goorhof. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De bij het AES gekeurde Double D (Lord Leatherdale x Ferro) heeft een nieuwe ruiter. De negenjarige hengst staat in training bij Theo Hanzon, die de hengst klaar heeft voor de Lichte Tour. "De laatste oefenwedstrijd verliep heel goed en ik ga nu ons debuut plannen", vertelt Hanzon.

Theo Hanzon kreeg de Lord Leatherdale-zoon van zijn Belgische eigenaren Alexander Vanhie en Attilan Carton vorig jaar juni op stal. Het duo reed vorige maand en afgelopen week op de oefenwedstrijd in Uden. “We hebben nu twee keer de Prix St. Georges geoefend. Vrijdag was de jury super enthousiast en kregen we hele goede punten. Dus we kunnen nu voor het echie gaan”, vertelt Hanzon.

Achterbeen van Ferro

Hanzon gaat de hengst wedstrijdervaring laten opdoen in de Lichte Tour. “De series kunnen nog wel wat rechter maar we gaan lekker kilometers maken. Hij is heel lief en weinig hengst, ook op concours”, vertelt de ruiter over de 1.80 m grote zwarte. “Hij heeft heel veel actie in het achterbeen, echt van Ferro. Daardoor zijn nu bijvoorbeeld de pirouettes nog niet zo mooi in balans maar dat komt straks zeker goed.”

Uiteindelijke doel

Double D, die eerder werd in het ZZ-Zwaar werd uitgebracht door Gerrel Vink, staat bij Hanzon met oog op de verkoop. “Dat is het uiteindelijke doel maar er is geen haast. Hij heeft ook veel talent voor de piaffe en passage en zolang als hij er is, start ik hem door.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook