Ga naar hoofdinhoud

Afscheid Donnperignon tijdens World Cup Herning

Anna Kasprzak hier met Donnperignon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De 19-jarige Donnperignon van Anna Kasprzak krijgt zijn welverdiende pensioen. Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Herning wordt op zaterdag 20 oktober afscheid van de Donnerhall-zoon genomen. Het paard bracht de Deense amazone binnen een jaar aan de mondiale dressuurtop en op de Olympische Spelen in Londen.

In de herfst van 2011 kwam Pepe, zoals Donnperignon op stal heet, bij Anna Kasprzak. Het doel was om op de Europese kampioenschappen in Herning in 2013 te starten. Coach Andreas Helgstrand geloofde er echter in dat het paar zich ook voor de Olympische Spelen kon plaatsen. Zo lukte het Kasprzak om binnen tien maanden op de Spelen in Londen te rijden, het begin van een succesvolle carrière. Met het team werd ze vierde en individueel achttiende.

Christoph Koschel

Donnperignons internationale Grand Prix debuut was in 2008 onder Christoph Koschel. Koschel was met de Donnerhall-zoon lid van het bronzen Duitse team op de wereldruiterspelen in Caen. Een jaar later won het paar met het team zilver op het EK in Rotterdam. Daarna werd het paard naar Denemarken verkocht.

Twee keer nationaal kampioen

Anne Kasprzak werd de donkere vos een vaste waarde voor het Deense team. Na de Spelen van Londen reed ze drie EK’s met Pepe, twee wereldbekerfinales en de wereldruiterspelen in Caen. Ook op de Olympische Spelen was het weer lid van het Deense team. Twee keer werd Kasprzak nationaal kampioene met Pepe.

‘Ik hoopte dat hij me veel zou leren’

Na de Europese kampioenschappen in Gothenburg kwam het paar niet meer aan de start. “Hij heeft aan alle verwachtingen en wensen voldaan. Toen we hem kochten, hoopte ik dat hij me veel kon leren. Ik had me niet kunnen voorstellen dat we zoveel samen zouden bereiken. Hij is een geweldige partner en ik ben hem het beste pensioen verschuldigd”, aldus Kasprzak op haar website.

Bron Kasprzak Dressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook