Ga naar hoofdinhoud

Alizee Froment’s Mistral du Coussoul met pensioen

Alizee Froment, Horse Event Foto: Lonneke Ruesink

De Franse dressuuramazone Alizee Froment laat haar achttienjarige Lusitano Mistral du Coussoul met pensioen gaan. Froment is wereldwijd bekend door de bitloze shows met het paard. De Grand Prix-amazone gaf drie jaar geleden demonstraties op Horse Event in Ermelo. Met slechts een touw om de hals van Mistral du Coussoul toonde het duo moeiteloos pirouettes en wissels om de pas.

In Vidauban in 2011 debuteerde Alizee Froment met de Lusitano Mistral du Coussoul in de internationale Grand Prix. Zes jaar acteerde het paar op het hoogste niveau, in 2015 was hun laatste optreden in een officiële Grand Prix op het CDI4* in Mallorca.

Bitloos

Daarna gaf Froment diverse demonstraties door heel Europa met de bruine hengst. Met enkel een touw om de hals reed de Française moeiteloos de Grand Prix oefeningen door. 30 november was het laatste optreden van Froment en Mistral op het CDI in Stockholm. Met de zoon van Mistral, Sultan du Coussoul, zal ze de shows voortzetten.

Bron Eurodressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “Alizee Froment’s Mistral du Coussoul met pensioen

  • A. van Duinen

    Alizee Froment is zeker een voorbeeld voor heel veel ruiters, zelfs de top ruiters van de wereld kunnen van haar shows en harmonie met haar paarden nog veel leren. Altijd fijn om naar te kijken en daarna weer even met beide voeten op de grond terecht komen om nog meer met gevoel je eigen paard op te leiden. Ik zou team Glock wel eens zonder hoofdstel door de baan zien gaan met Grand Prix oefeningen. En de hengst Mistral gaat een zeer verdiend pensioen tegemoet, hij heeft samen met Alizee een stempel gedrukt op het bitloos en zonder hoofdstel rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook