Ga naar hoofdinhoud

Almelose Ruiterdagen last van zwaar weer

Het zware weer van vanmiddag heeft het programma van de Almelose Ruiterdagen flink overhoopt gegooid. Vanaf half drie waren er onafgebroken wolkbreuken, waardoor het springen en de dressuur stopgezet werden. Inmiddels is het droog en trekt het regenwater weg. Om half zes is het dressuurprogramma weer begonnen, het springen vervolgt morgenochtend.

“We hebben een goede all-weather bodem, dus de regen was niet zozeer het probleem. Vanwege de onweer zijn we gestopt”, vertelt woordvoerder Han Kuipers. “Momenteel is de situatie goed. We hebben veel regen gehad en rondom Almelo staat alles blank. Maar ons terrein stond maar even blank, je ziet het water nu de bodem intrekken.”

Het dressuurprogramma ging om half zes weer van start. “De bodem is goed genoeg om te rijden, al zullen de paarden wel door wat plasjes moeten. Het is geen probleem als we vanavond wat langer doorgaan, want we hebben prima verlichting”, aldus Kuipers.
Het springen van vandaag gaat morgenochtend vroeg verder, nog voor het gewone springprogramma. “Dat is wegens praktische redenen. De bodem van het springparcours krijgt anders veel te verduren en morgen is er ruimte voor het gewone programma. De springruiters die dan van start gaan, zouden sowieso morgen al aan start komen.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook