Ga naar hoofdinhoud

Amerikanen maken dressuurteam voor CDIO Geesteren bekend

Holzer, hier met Breaking Dawn in Londen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Amerikaanse bond heeft de namen bekend gemaakt van de dressuurruiters die in de Nations Cup wedstrijd in Geesteren (22-23 juni) aan de start komen. Naast routinier Shelly Francis, Charlotte Jorst en Nick Wagman maakt Ashley Holzer deel uit van het team. De voormalige Canadese Olympiër is voor het eerst in het Amerikaanse team voor de Nations Cup serie in Europa.

Ashley Holzer, die drie keer voor Canada aan de Olympische Spelen meedeed, ging twee jaar geleden onder Amerikaanse vlag verder. De 55-jarige amazone woonde al geruime tijd met haar Amerikaanse echtgenoot in Wellington. Vorig jaar won Holzer met Havanna (Hochadel x Rodgau) in haar eerste optreden met het Nations Cup team in Wellington. Dit jaar zegevierde ze met het team in de landenwedstrijd in Wellington die als kwalificatie voor de Pan-Am Games gold. Daar reed ze haar talentvolle Lichte Tour-paard Valentine (Sir Donnerhall x Ragazzo).

Holzer zal in Geesteren haar twaalfjarige Hannoveraanse merrie Havanna rijden. Daarnaast zitten in het team Charlotte Jorst met de zestienjarige hengst Kastel’s Nintendo (Negro x Monaco), Nick Wagman met de elfjarige KWPN’er Don John (Johnson x Goodtimes) en routinier Shelly Francis met de vijftienjarige Danilo (De Niro x Andiamo).

Bron Dressage News

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook