Ga naar hoofdinhoud

Anabel Balkenhols Dablino FRH met pensioen

Anabel Balkenhol met Dablino FRH Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De achttienjarige Dablino FRH, het succespaard van dressuuramazone Anabel Balkenhol, komt niet meer in de sport. De Hannoveraan van De Niro geniet van zijn wel verdiende pensioen thuis bij de familie Balkenhol in Rosenthal samen met de pony 'Nussi'.

Dablino heeft een lange carrière achter de rug met de Olympische Spelen in Londen, het WK in Kentucky en Duitse kampioenschappen. Anabel Balkenhol haalde met de zoon van De Niro team brons in Kentucky en op de nationale kampioenschappen werden drie medailles gewonnen, alle drie in de Special.

Vijfde op WK jonge paarden

De carrière van de 1,76m grote vos begon onder Holga Finken. Op het wereldkampioenschap voor jonge paarden werd het paar vijfde bij de vijfjarigen. Daarna kwam Dablino bij Balkenhol op stal. Samen met haar vader Klaus begon Anabel aan de opleiding. In 2009 kwam het eerste grote succes toen het paar de Louisdor-Preis won.

Special zijn specialiteit

Daarna volgden internationale overwinningen in Aken, Hamburg, Frankfurt, Dortmund, Stuttgart en Donaueschingen. Op de Duitse kampioenschappen won het paar zilver in 2010 en brons in 2011 en 2013, alle keren in de Grand Prix Special. Zijn laatste internationale wedstrijd liep hij vorig jaar in Rotterdam waar het paar met het Duitse team derde werd in de Nations Cup.

Angsthaas

Ondanks al zijn ervaring op alle grote wedstrijden over de hele wereld school in dat hele grote lijf een heel klein hartje. “Dablino is gewoon angstig”, vertelt Anabel Balkenhol. Hij toonde dominant en imposant, maar de belangrijkste taak van Balkenhol was altijd om het vertrouwen van de vos te winnen. “Het was altijd duidelijk: met druk bereikte ik op Dablino niets”, aldus Anabel. Lang stilstaan zoals bij prijsuitreikingen was niet voor de ruin. Dat is ook de reden dat de familie Balkenhol geen grote afscheidsceremonie wil organiseren.

Sinds deze zomer met pensioen

Het besluit om hem niet meer inde sport uit te brengen werd weloverwogen genomen door de familie Balkenhol. “Hij had nog een prima seizoen in 2016 en 2017, net verschillende overwinningen”, zegt Anabel Balkenhol. “Sinds deze zomer geniet hij van zijn pensioen op de wei. Het gaat hem goed en hij wordt nog steeds lekker gereden.” Hij loopt samen met zijn gezelschapspony Nussi en de succespaarden van Klaus Balkenhol, Rabauke en Goldstern.

Bron FN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook