Ga naar hoofdinhoud

Andreas Helgstrand vrijgesproken van mishandeling

Andreas Helgstrand en Akeem Foldager. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Deense dressuurruiter Andreas Helgstrand is vrijgesproken van mishandeling van zijn paard Akeem Foldager. Afgelopen april plaatste Epona.tv foto's op Facebook die de week daarvoor op de open dag bij Helgstrand Dressage waren genomen. Deze lieten bij Akeem Foldager een blauwe tong en sporenlittekens zien. Na de daarop volgende aanklacht en onderzoeken is Helgstrand nu vrijgesproken van mishandeling.

De anonieme foto’s zouden niet voldoende bewijzen dat Akeem Foldager op 12 april sporen van mishandeling had opgelopen zoals omschreven in paragraaf 1, 2 en 17 van de dierenbeschermingswet. Veterinaire onderzoeken van de Deense Paardensportvereniging (waarvan vader Ulf Helgstrand voorzitter is) wezen ook geen bijzonderheden uit.

Het commentaar van Andreas Helgstrand op zijn website luidt: “Ik ben blij met de uitspraak, die van grote betekenis is voor mij zelf, maar ook voor de sport. Het is moeilijk als er een aanklacht tegen je loopt. Mijn familie en ik kunnen ons nu op de toekomst richten.”

Na het incident verloor Helgstrand zijn sponsoren zadelmerk Passier en de Deense voerfabrikant Equsana.

Bron: Horses/St.Georg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook