Ga naar hoofdinhoud

Aniek de Laat wint Subtop DVB

Aniek de Laat Foto: Anne Haitjema

Op Dressuurstal Van Baalen in Brakel won vrijdag Aniek de Laat met Endyrava (v. Lord Leatherdale) de subtopwedstrijd. Op de gezellige, kleinschalige wedstrijd werd in één ring verschillende klassen in handicap verreden. De Laat zegevierde in de groep van achttien combinaties met 69.56%.

Aniek de Laat reed haar negenjarige Lord Leatherdale in de Prix St.Georges naar 69.56%, een half procentje meer dan Petra van Esch en Fifty Fifty (v. Florencio) die ook in de PSG startte. In de uitslag had jurylid Jan Peeters een lichte voorkeur voor Van Esch en Ellen van den Berg zag Aniek de Laat als winnares. Van Esch kwam uit op 68.09%.

Thalia Rockx reed met haar vertrouwde Verdi de la Fazenda (v. Florett As) een Grand Prix-proef en stuurde hem met 67.88% naar de derde plaats. Ze werd gevolgd door Dorien Hoppener met Boa Vista Do Bria (v. OO Seven) die 66.62% scoorde met haar Inter II-proef.

De top vijf werd volgemaakt door Petra van Esch nu met de Florencio-zoon Fiji. Voor de Inter A-proef behaalde Van Esch 65%. Ze had met D’Angelo nog een ijzer in het vuur. Met haar nieuwe troef D’Angelo (v. Zucchero) reed Van Esch PSG en werd achtste met 64.12%.

Ook kwam de KWPN-hengst Ferguson (v. Floriscount) onder zijn Spaanse ruiter Antonio Laiz. Het paar viel net buiten de prijzen met de negende plaats (63.24%).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook