Ga naar hoofdinhoud

Anky heeft vrede met het afscheid van Bonfire

Anky van Grunsven reageerde deze week in De Telegraaf op het overlijden van de dertigjarige Bonfire afgelopen maandag. "Ik heb vrede met het afscheid."

“Hij was de laatste weken verzwakt. Hij had last van hoefbevangenheid en stond alleen nog maar op stal. Ik ben dus vaak met hem bezig geweest. Dat doet me goed. Ik zag op een gegeven moment dat het op was”, vertelt Anky. “Samen met Sjef en de dierenarts hebben we besloten hem in te laten slapen. Bonnie is op vertrouwd terrein, in de binnenbak, gestorven. Hij zal gecremeerd worden.”

Bonfire was zeer geliefd over de hele wereld. Nu, dertien jaar na zijn pensioen, maakt zijn overlijden enorm veel los bij heel veel mensen. Ook bij het bronzen beeld aan de rand van Erp zijn bloemen gelegd.

Lees volgende week woensdag alles over Bonfire in De Paardenkrant.

Bron: Horses/ De Telegraaf

2 reacties op “Anky heeft vrede met het afscheid van Bonfire

 • Nuria

  Logisch dat het wat opwekt bij mensen, Bonfire was een onvergetelijke legende die geprezen mag worden om zijn prestaties, maar ook om wat die in de paardenwereld teweeg hebben gebracht.

  Dertig is bovendien een prachtige leeftijd voor een paard, en zeker voor eentje die in de topsport heeft gelopen. Veel paarden die top moeten presteren mogen blij zijn als ze de 20 halen, des meer respect voor Anky dat zij zo zuinig op haar paarden is.

  Bonfire(en Anky) heeft de paardensport een enorme lift gegeven. Hij mag nu rusten… een paard wat niet meer kan dat kan je ook het beste laten gaan… nogmaals heel veel respect.

 • Evelien Leemhuis

  heel veel sterkte, een legende is gegaan.
  Bonfire al die tijd gevolgt en respect voor Anky dat ze haar paard zo lang heeft gehad en bij haar zijn oude dag heeft mogen doorbrengen.
  30 jaar is een leeftijd die niet veel paarden die in de top hebben gelopen hebben gehaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook