Ga naar hoofdinhoud

Anky van Grunsven in Op1: ‘Eerste keer zonder mijn vader op een Olympiade’

Anky van Grunsven, Olympische Spelen Athene Foto: Charles Mann / www.arnd.nl

Anky van Grunsven was gisteravond te gast bij Op1 na aanleiding van de documentaire 'Anky: in de naam van de vader' - zondag in Andere Tijden Sport (NOS/NTR) om 22.25 uur op NPO 1. In de documentaire vertelt de Nederlandse dressuurkoningin over de weg naar haar gouden medaille tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene.

In het praatprogramma Op1 vertelt Anky van Grunsven over de mannen in haar leven, haar vader en haar man Sjef Janssen. En over hoe de gebeurtenissen in haar familie alles bepalend zijn geweest. De moeite die de vader van Anky toen Sjef in haar leven kwam. Anky ging bij hem trainen, maar dat mocht aanvankelijk niet in Erp.

‘Jongens dit wordt te gek’

Sjef Janssen: “Ik woonde 40 km verderop, maar door logistieke problemen mocht ik toch bij hun thuis komen trainen, wel op een akker vlak bij het huis. Maar toen regende het een keer zo ongelooflijk hard dat haar vader is gekomen en zei “jongens dit wordt te gek, kom maar naar binnen”. Dat was de ijsbreker.”

‘Hij heeft van bovenaf geholpen’

De vader van Anky overleed in 2004, het jaar waarin ook de Olympische Spelen in Athene waren. Anky wilde bijna de Spelen skippen, maar ze besloot toch te gaan en dat zorgde voor een bijzondere prestatie. In een oud fragment reageert Anky op haar gouden medaille: ”Ik ben de eerste keer zonder mijn vader op een Olympiade. Hij heeft van bovenaf geholpen, maar het is voor mij wel moeilijk.”

Kijk hier de aflevering van Op1 terug. Anky komt aan het woord vanaf 44,30.

Bekijk hier een korte voorbeschouwing op Andere Tijden Sport: ‘Anky: in de naam van de vader’

https://www.facebook.com/ruitersinoranje/posts/3634369076593103

Bron Op1/Gids.tv/Ruiters in Oranje

Eén reactie op “Anky van Grunsven in Op1: ‘Eerste keer zonder mijn vader op een Olympiade’

  • Wat een geweldige gevoel voor humor heeft Anky. Pas toen Anky begon te vertellen werd er gelachen door de zuurpruimen die om de tafel zaten bij Op1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook