Ga naar hoofdinhoud

Anky in De Telegraaf: ‘Paarden kunnen absoluut niet faken’

Het is een terugkerende trend: voor aanvang van grote hippische evenementen klinkt door buitenstaanders een roep om dierenwelzijn. Vlak voor Jumping Amsterdam (23 tot en met 26 januari) is de gemeente Amsterdam, tevens sponsor van het evenement, gewezen op de eigen dierenwelzijnsnota waarin staat dat er geen evenementen worden georganiseerd wanneer dit ten koste gaat van het welzijn van dieren. Anky van Grunsven stelt in haar column in De Telegraaf de criticasters gerust.

“Topsport is alleen mogelijk wanneer er een unieke band bestaat tussen paard en ruiter. En dat begint bij een paard dat gezond én gelukkig is, zowel fysiek, mentaal als emotioneel”, schrijft Anky in haar column. “Daarbij weet elke ruiter: een paard kan absoluut niet faken. En laat zich zeker niet dwingen om te komen tot prestatie.”

Lees hier de volledige column

Bron: De Telegraaf

Lees ook:

Parool plaatst Dier&Recht-opinie: ‘Jumping Amsterdam niet diervriendelijk’

KNHS reageert fel op opiniestuk in Parool: ‘Opeenstapeling onwaarheden’

Maria Henneman: ‘Stel eens eisen aan een opinieartikel’

2 reacties op “Anky in De Telegraaf: ‘Paarden kunnen absoluut niet faken’

  • 4horses

    Ik ben zo eens met Anky en ze verwoordt het zo duidelijk en goed. Mijn paard zou echt diep ongelukkig zijn als ik hem niet meer zou trainen en uitbrengen. Laten al die criticasters nu maar eens langs gaan bij al die mensen die zich dag in dag uit met hart en ziel voor hun paard(en) inspannen, zodat ze daarna nog een keer in een column kunnen schrijven hoe het er écht aan toe gaat.

  • Naast de FEI, KNHS en mevr. Henneman gaat ook Anky hier gemakshalve voorbij aan het feit dat de regels die het paardenwelzijn moeten borgen vrijwel niet door FEI en KNHS worden gehandhaaft. Een ieder die daarop kritiek heeft op KNHS of FEI, in welke vorm dan ook, heeft het volste recht van spreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook