Ga naar hoofdinhoud

Anky van Grunsven over doorgaan Indoor Brabant: ‘Gekozen voor de minst slechte oplossing’

Alle grote evenementen in Brabant zijn tot maandag 16 maar afgelast, behalve de allergrootste: Indoor Brabant. Ook al wordt het evenement qua bezoekers flink afgeslankt zorgt dat voor scheve gezichten en veel onbegrip. Volgens de bestuursvoorzitter van Indoor Brabant, Anky van Grunsven, is dit de minst slechte oplossing. Ook directeur Marcel Hunze denkt er zo over: "We maken er het beste van", vertelt hij op BD.nl

“Wat is wijsheid?”, vraagt Anky van Grunsven zich af. “We hebben gekozen voor de minst slechte oplossing denk ik. Hopelijk begrijpt iedereen dat er sprake is van overmacht. Daarom maar deze oplossing. We hebben nu in de Brabanthallen 60.000 vierkante meter voor duizend mensen. Dat kan wel”, zegt Anky tegen het AD.

Directeur Hunze: ‘Alles staat klaar’

Directeur Hunze geeft het op de site van het Brabants Dagblad aan dat de organisatie het belangrijk vindt dat het evenement doorgaat. “Alles staat klaar, de ruiters zijn onderweg en uitstellen zou een heel lastig verhaal worden. Voor de ruiters, tv-zenders en de hele organisatie zou het zonde zijn als we Indoor Brabant hadden moeten cancelen. We hebben ook met internationale belangen te maken.”

Bron: AD / Brabants Dagblad

23 reacties op “Anky van Grunsven over doorgaan Indoor Brabant: ‘Gekozen voor de minst slechte oplossing’

 • Roel

  Belachelijk !!!! En de rest van Brabant maar zijn best doen.

  Jullie worden hiermee verantwoordelijk voor verdere verspreiding van het virus en waarschijnlijk een aantal doden…

  Centen gaan bij jullie boven mensenlevens

 • Willem

  Klopt niks van wat Anky zegt , dit is gewoon de slechtste oplossing die je kunt bedenken ,

 • Michiel

  Over je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen als organisatie hebben we het maar niet….

 • Marcel

  Als je de mond vol hebt van “we moeten paardensport positief in het nieuws brengen bij het grote publiek” en je durft dan deze beslissing te nemen en ook te verdedigen moet je van schaamte verder je mond een hele tijd dicht gaan houden denk ik
  Paardensport krijgt zo een rare elitaire smaak waar we eigenlijk heel graag van af willen

 • Hanneke Hegeman

  Wat wijsheid is, zal de toekomst uitwijzen! Respect voor Anky en alle andere mensen die zich inzetten ons ieder jaar een fantastische hippische feest te bezorgen. In het verleden heeft het voortbestaan van Indoor Brabant aan een zijde draadje gehangen doordat het evenement door overstroming van de rivieren niet door kon gaan. Ga er maar aanstaan om nu opnieuw het evenement onder deze omstandigheden levend te houden! Je moet keuzes maken en dat is nu gebeurd! Nogmaals respect!

 • Jacky

  Helemaal mee eens. He5 zou Indoor Brabant sieren solidair te zijn met andere wedstrijden en evenementen.

  Toppunt van arrogantie, dat is het.

 • Simone

  Belachelijk! Weer gaat het geld voor alles, duidelijk weer iets waar Anky voor gaat, dieren-of mensenwelzijn zal altijd ondergeschikt bij haar zijn….Kansloos

 • Anna

  All animals are equal, but some animals are more equal than others, George Orwell.
  Ofwel: iedereen is gelijk maar voor niet iedereen gelden dezelfde regels.
  Wees wijs en trek de goede conclusie

 • Marianne

  Erg onverstandig dit door te laten gaan, er wordt hiermee een veels te groot risico genomen.

 • Sjak Arts

  Op dit moment is slechts èèn op de ruim 45.000 mensen besmet!!
  80% van de besmette mensen heeft milde symptomen. Maar mensen met milde symptomen worden niet gecontroleerd. Dus dan maakt het helemaal niet uit wat we doen.
  Ik heb in het verleden nooit van zulke draconische maatregelen gehoord bij een griep epidemie. Elk jaar eist iedere griep golf in Nederland duizende doden, waar je nooit iemand over hoort.
  Hoezo media hype !!!

 • Jacky

  Het gaat hier toch ook om solidariteit? Aan alle kanten wordt geroepen dat ALLE voetbalwedstrijden en evenementen afgelast worden, en Indoor Brabant niet, dan lijkt me van solidariteit geenszins sprake. Over sportiviteit gesproken..
  Dan ook de voetbal weer door laten gaan? Dat kan dan toch ook met 1000 bezoekers?

 • Grada

  Is het een idee om indoor brabant dit keer zonder publiek te houden? Een stukje solidariteit kunnen de meeste paardensportliefhebbers echt wel opbrengen. 1000 mensen aan bezoekers per dagdeel bijeen brengen is onverantwoord veel in deze situatie. Better safe then sorry.
  Veel wijsheid toegewenst de komende dagen.
  Een paardenliefhebber

 • Titia

  Hoeveel mensen er werkelijk zijn besmet is niet in beeld. We hebben echter te maken met een virus waar nog niemand weerstand tegen heeft opgebouwd. Je kunt dit type ook niet vergelijken met een jaarlijkse griepgolf. Voor de jongere generatie kan de impact met milde symptomen niet groot zijn maar zullen het virus wel degelijk helpen verspreiden. Daarnaast is er echter ook een categorie die vatbaarder is met zeer serieuze symptomen die op het IC binnenkomen met een dubbele longontsteking. Een aantal van deze patiënten kunnen medische centra wel behandelen en van beademingsapparatuur voorzien maar worden dit tientallen of honderdtallen tegelijk dan hoop ik niet dat een naaste of ikzelf, happend naar adem, op de wachtlijst mag staan te wachten op een plekje. Dus ja ik vind dat je in deze fase er maatschappelijk gezien, je best voor moet doen om besmettingen te bepreken.

 • Ron

  Elk evenement heeft zijn eigen belangen en zal afgelasten financieel merken. Indoor moet niet het idee hebben hier bovenuit te steken. Het door laten gaan van het evenement brengt hen in een behoorlijk slecht daglicht. De upper-class laat zich weer prima gelden ten opzichte van de kleinere evenementen die wel solidair zijn en hun steentje bijdragen om besmetting te voorkomen.

  Ik hoop oprecht dat het gros van de mensen zo verstandig is om niet te komen naar Indoor!

 • René van der Meijden

  Zegt Corona deskundige Ankie van Grunsven

 • Els

  “We hebben ook met internationale belangen te maken” …….juist daarom zou het de organisatie sieren om preventief te handelen!

 • John

  Belachelijk. Het grootkapitaal overwint weer. Alle deelnemers en bezoekers zouden na afloop 4 weken in quarantaine moeten blijven in Den Bosch. Dan is er nog sprake van enig respect naar de gewone burger die niks heeft met dien knollen.

 • ans

  Wie gaat er controleren of er 1000 personen zijn er zijn al heel veel kaarten verkocht als ze dit door kunnen laten gaan geloof je dit toch niet meer?

 • sjef

  1000 bezoekers en de personen van de organisatie en ruiters en de verkoop standen? over hoeveel personen hebben we het dan ? door wie worden ze gecontroleerd zijn het er meer als 1000 dan alles meteen dicht.

 • Henk

  Wat een onbegrijpelijke beslissing! Hier heb ik echt geen woorden voor. Zeer slecht voor het imago.

 • Peter

  Blijkbaar is geld belangrijker dan gezondheid .ik vind dat als brabant alle grote evenementen aflast dan hoort dit er ook bij iedereen over een kam scheren.ik ben geen brabander maar ik zou dit niet pikken al heet ik 100 keer Anky.

 • suus

  Bijzonder slecht verhaal.
  De organisatie zou zich nog eens achter de oren moeten krabben en eerlijk moet zijn over wat verstandig is.
  Geld mag in deze situatie niet leidend zijn!

 • Chelsea

  reken maar dat de VIP tribunes gewoon bezet zijn de komende dagen
  en dat er flink wat handen geschud zullen worden….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook