Ga naar hoofdinhoud

Anky van Grunsven: ‘Paardensport is een heel moeilijk spelletje’

Na afloop van de introductiebijeenkomst van het KNHS Talentenplan werden alle internationale medaillewinnaars van 2018 in het zonnetje gezet. KNHS-voorzitter Cees Roozemond opende de feestelijke huldiging: “Ik wil graag refereren naar de introductiebijeenkomst van het KNHS Talentenplan. Onze ruiters en amazones zijn zo gedisciplineerd en gepassioneerd met hun sport bezig. Chapeau!"

“We zijn ontzettend trots op de successen van het afgelopen seizoen. We blijven de lat hoog leggen. Dat heeft ons in de wereld van de paardensport wel een plek gegeven”, vervolgt Roozemond. “Als KNHS kunnen we dan alleen maar een platform met rust en goede basis creëren om deze geweldige sportprestaties voor jullie mogelijk te maken. Ik ben ongelofelijk trots.”

Meeste geleerd

Ook Anky van Grunsven, ambassadeur van het KNHS Talentenplan kwam aan het woord voorafgaand aan de huldiging. “De jeugd heeft de toekomst, dat is het allerbelangrijkste. Voor al jullie talenten, dat ligt vooral bij jezelf. Het is makkelijk als het goed gaat. Maar ik heb zelf het meeste geleerd van alle momenten dat het mis ging.”

Soms geluk, soms pech

“Stel voor jezelf een doel wat jij op dat moment kunt. Geniet ervan als dat lukt en als het niet lukt dan leer je daar veel van. Dat maakt je super scherp. Paardensport is een heel moeilijk spelletje. Soms heb je geluk, en soms hebt je pech, en dan valt het ineens op zijn plek. Neem alle ervaringen mee naar Tokyo en voor alle talenten voor wie Tokyo te vroeg komt: pak het moment!”, aldus Van Grunsven.

Bekijk hier het overzicht van de internationale medaillewinnaars van 2018

Bron: KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook