Ga naar hoofdinhoud

Eric en Wilco van Grunsven over Anky: ‘Hoewel ze talent had, draaide thuis echt niet alles om haar’

Anky van Grunsven traint onder toeziend oog van vader Wim. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Afgelopen weekend kwamen Eric en Wilco van Grunsven in het Brabants Dagblad aan het woord over hun zusje Anky en blikken in het interview terug op het begin van haar carrière. "Anky groeide echt niet op als een Penny-meisje. Het paardrijden werd bij ons thuis heel zakelijk benaderd."

Vader Wim van Grunsven had een bouwbedrijf. “Dat waren bij ons thuis de twee hoofdthema’s: bouwen en paardrijden. Wij deden allebei aan springsport. Anky durfde niet te springen, daarom werd ze dressuurruiter”, vertelt Eric lachend.

Kasboek

Het talent van Anky bleef niet onontdekt. “Anky groeide echt niet op als een Penny-meisje. Het paardrijden werd bij ons thuis heel zakelijk benaderd. Toen ze slaagde voor de havo kreeg ze van ons vader een kasboek met de woorden ‘veel succes’. Met andere woorden: ze moest voortaan zelf de inkomsten en uitgaven bijhouden.”

Geen sterallures

De broers zijn trots op Anky, maar zeggen niet naast hun schoenen te lopen. “En ons Anky zelf al helemaal niet. Zo zijn wij niet opgevoed. Daar zijn we allemaal te nuchter voor. Topsport bedrijven betekent gewoon: hard werken, leren incasseren en je stinkende best doen. Dan gaan eventuele sterallures er vanzelf af.”

Lees hier het hele interview.

Bron: Brabants Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.