Ga naar hoofdinhoud

Werth en Van Grunsven in NRC: ‘Niet ondenkbaar dat paardensport verdwijnt’

Anky van Grunsven en Isabell Werth Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

NRC publiceerde vandaag een interview met Isabell Werth. In het interview vertelt Werth dat zij vreest voor de toekomst van de paardensport. 'Mógen mensen wel op paarden zitten?' Volgens Werth is het in onze gepolariseerde samenleving een serieuze vraag voor de toekomst, aldus NRC. Journaliste Danielle Pinedo sprak ook met Anky van Grunsven over dat onderwerp en zij beaamt de problematiek.

NRC schrijft: De paardensport wordt de laatste jaren steeds kritischer gevolgd door dierenrechtenactivisten. Op zichzelf is het goed dat paard en ruiter onder een vergrootglas liggen, zegt Werth, maar soms vliegen critici uit de bocht. “Zelfs kinderen die paardrijden krijgen op social media soms een shitstormover zich heen”, zegt Werth. “Mensen zien een foto en gaan los – veelal anoniem. Dat irriteert mij ma-te-loos. Ik vind het prima met critici in gesprek te gaan – graag zelfs, want zo leer je elkaar beter begrijpen – maar wel op respectvolle toon, door mensen die zich in onze sport hebben verdiept.”

Alleen paarden die het aankunnen

“Elke ruiter, van hoog tot laag, is wel eens door het slijk gehaald”, zegt Werth in het interview. “Ik ook. Maar ik kan je verzekeren dat ik mijn negentig paarden goed behandel. Oké, ik rijd op hun rug en verlang goede prestaties van ze, maar ik doe dat alleen met paarden die dat aan kunnen.”

Sponsor benaderd

Anky van Grunsven zegt in NRC: “Zelfs mijn sponsoren zijn benaderd met het verzoek hun steun in te trekken omdat ik mijn paarden slecht zou behandelen.”

Lees hier het interview met Isabell Werth

Lees hier het nieuwsbericht over het vrezen van Werth en Van Grunsven

Bron: NRC

6 reacties op “Werth en Van Grunsven in NRC: ‘Niet ondenkbaar dat paardensport verdwijnt’

 • Jan Jonas

  Deze twee dames geven dieren(recht)activisten wel veel de ruimte met dit soort uitspraken. Het is belangrijk dat iedere sport zich zelf evalueert, maar dat hoort bij ieder sport. Dit soort ontwikkelingen zijn voor iedere sport schadelijk . Podia geven voor activisten die niets met de sport hebben of begrijpen is niet goed. Wanneer overheden denken electoraat gewin met deze groepen te hebben, zal de sport verdwijnen. Tegengeluiden bij dit soort ontwikkelingen zijn daarom belangrijk. Laat U horen, is dan ook mijn uitspraak.

 • Sven

  Na voetbal, is het de paardensport waar het meeste geld in om gaat. Dat is waarschijnlijk het belangrijkste argument waarom dat niet gaat gebeuren. Het koningshuis rijdt paard. Zelfs mensen die stemmen op linkse partijen rijden paard. Ik ben benieuwd of extreem regressief links liberaal gedachtegoed de overhand gaat krijgen in de westerse wereld ? Scholen en de linkse media doen hun best om kinderen te indoctrineren met klimaathysterie en gendernonsense. De vraag is blijft dit hangen bij de jeugd en toekomstige volwassenen ? Er zijn al landen waar het doorgeslagen linkse gedachtegoed aan het afbrokkelen is gelukkig.

 • Joke

  Jan Jonas, helemaal waar!!

 • Sven

  Wel is het belangrijk om de vele jaarlijkse dodelijke ongevallen bij de rensport en de eventingsport aan de kaak te gaan stellen ! Deze disciplines zetten de paardensport in een kwaad daglicht !

 • marcel dufour

  Ik ben niet bang dat de paardensport zal verdwijnen.
  Rijden op paarden deden ze tienduizenden jaren terug en zullen ze over tienduizenden jaren nog doen. Zij die een poging zouden doen om de hippische sport te verbieden zullen een kansloze missie vechten.

 • Peggy

  Anky , and `riders`like her ARE the problem!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook