Ga naar hoofdinhoud

Annemieke Vincourt: ‘Diede rijd ik zo weer door de proef’

Annemieke Vincourt met Diede Dieni. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Twee jaar geleden werd Diede Dieni (Spielberg x Parcival), het Lichte Tour-paard van Annemieke Vincourt, verkocht aan haar Australische leerlinge Terrina Fairbrother. Vorige week reed de amazone de merrie zelf weer de ring in op de Subtopwedstrijd in Mariënheem en mocht toen de tweede prijs in ontvangst nemen. Zondag won het duo in Sonnega de met de Intermédiaire I gecombineerde Prix St. Georges overtuigend met 70,37%.

Vincourt reed een fijne proef in Sonnega. “Twee keer verraste ze me wat in de proef, er schijnen daar namelijk kabouters in de ring te wonen”, vertelt ze lachend. “Maar verder was ik heel erg tevreden en heb ik lekker kunnen rijden. Ze vervolgt: “Toen Terrina de teugels van Diede overnam was dat voor Diede best een omschakeling. Terrina heeft een hele andere manier van rijden en wil, zonder het ambiëren van bijvoorbeeld de Olympische Spelen, op een leuke manier meerijden in de sport. Ze was hier met een visum in Nederland, maar omdat ze hier vorig jaar te lang is geweest, moest ze de afgelopen maanden in Australië blijven.”

Ringervaring

Vanaf afgelopen september heeft de merrie geen concoursen meer gelopen. “Thuis in de training ging ze heel fijn en daarom heb ik besloten haar weer lekker mee te nemen. Het is voor een paard altijd goed om ringervaring op te doen en op deze manier kan ik haar misschien nog een keer in de Intermédiaire II of A starten. De oefeningen kent ze namelijk wel.” Hoewel het voor Vincourt lange tijd geleden was dat ze de Spielberg-dochter startte, ging het rentree als vanouds. “Ik heb haar natuurlijk zelf opgeleid en dan rijd je zo’n proef er zo mee door. In juni start Terrina haar weer.”

Positieve jurering belangrijk

Bij het rentree een week geleden in Mariënheem moest Vincourt ondanks een fijne en foutloze proef genoegen nemen met een percentage van 62,06%. “Als het niet goed gaat, gaat het niet goed. Zo reed ik Fimosa gisteren in Assen en daar mislukte eigenlijk de hele galoptour. Het is meer dan logisch dat zoiets je score drukt. Maar als er het goed gaat, mag dat ook best gewaardeerd worden.” Vincourt benadrukt het belang van positieve jurering. “Veel mensen rijden wedstrijden omdat ze het leuk vinden en het zou de sport goed doen als er meer waardering voor komt.”

Zwart boven de 70%

In de Lichte Tour-rubriek kwam de meeste tegenstand van de hand van Laura Zwart. De Friese amazone reed de Vivaldi-zoon Lumen Express naar 70,15% en mocht daarmee het rode lint in ontvangst nemen. De top drie werd compleet gemaakt door Rommie Stegema en de Obelisk-nazaat Brenna. De amazone kwam uit op een score van 67,43%.

Succesvolle dag

Voor Vincourt was het een succesvolle dag in Sonnega. Naast haar eigen winst in de Lichte Tour, won haar leerlinge Sarah Miocevich met de Tuschinski-zoon Armani het ZZ-Zwaar. De Australische amazone reed bij haar Subtop-debuut een mooi resultaat van 64,29% bij elkaar. In het zadel van de Rousseau-nazaat Equi Queen DS reed Mellanie Welles 63,67% bijeen en bleef daarmee dik anderhalve procent voor op Marije van Kersbergen en Tarpania’s Hollywood.

Nekeman richting 70%

Een week geleden won Jeanine Nekeman met de Flemmingh-zoon Vlingh met ruim 66% de Intermédiaire II in Franeker. Vandaag bracht ze de ruin aan start in de U25 Grand Prix en mocht met 68,78% het oranje lint in ontvangst nemen. Met ruim anderhalve procent minder eiste Michelle Hagman met Destano de tweede plaats op. De in Hannover goedgekeurde Desperados FRH-zoon viel de afgelopen jaren op met zijn nafok. De derde plaats in deze rubriek was voor Marjan Hooge en Jazz-dochter Eskara de Jeu.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook