Ga naar hoofdinhoud

Anouk Noordman ‘op trensje’ concurrent van zichzelf in Vlagtwedde

Anouk Noordman en Zeronica. Foto: Irma Dusselaar.
Op de subtopwedstrijd in het Groningse Vlagtwedde mocht Anouk Noordman haar merrie Zeronica (v. Talos) weer "gewoon op een trensje rijden" in de Grand Prix. Dat resulteerde in een mooie score van 70,652%. De amazone had vorige week een wat teleurstellend resultaat neergezet op de internationale wedstrijd in Oldenburg, waar ze reglementair met stang en trens moest rijden. Tegen De Paardenkrant zei ze toen al: "Ik baal er zo van dat dat internationaal niet mag, op trens loopt ze zoveel fijner." 

Noordman werd in de gecombineerde Zware Tourrubriek ook tweede, met Atze (v. Astor) kwam de score uit op 65,815%. Britt Muis werd derde met haar Fries It’s Britts Hebbe (v. Olgert 445) kreeg ze 62,279% voor haar Inter II proef.

Dubbelslag voor Floor Vos in ZZ-Zwaar

Floor Vos reed met Happy-Feet DFV (v. Johnson) in beide ZZ-Zwaarproeven naar de overwinning. De eerste proef eindigde in 65,786%, in de tweede proef liet ze 65,571 noteren. Beide keren was het rode lint voor Valesca Pieters, die Ethan (v. Zizi Top) naar respectievelijk 62,786% en 63,857% stuurde. In de eerste proef werden Corlien Wemes en Julius (v. Romantico) derde met 61,857%, in de tweede proef was die eer voor Anouk Noordman met Dante’s Glory (v. Don Juan de Hus), met 62,571%.

Rachelle Buining naar overwinning in Lichte Tour

Rachelle Buining won met Rhythm and Blues (v. Welt Hit II) de gecombineerde LT-rubriek met 65,221%. Nicky Snijder werd tweede met Brinkhof’s Hakym (. Apache) dankzij 64,926%. Vlak daarachter volgden Britt Muis met It’s Britt’s Corlando (v. Webster) die naar 64,559% reden en Elviera Boverhof met Virginia (v. Vitalis) die op 64,559% uitkwamen. Alle vier deze combinaties reden een PSG proef.

Uitslag

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant / Facebook

 

Eén reactie op “Anouk Noordman ‘op trensje’ concurrent van zichzelf in Vlagtwedde

  • Lies Beuker

    Paardenwelzijn is een belangrijk onderwerp in de discussie over het wel of niet op een paard mogen/kunnen rijden.
    Anouk Noordman rijdt op Grand Prix niveau op een trens. Ik vind dat zo’n prestatie beloond zou moeten worden met een puntenpercentage van bijvoorbeeld 5% extra.
    En zo heb ik nog wel een aantal ideeën voor de wedstrijdsport waardoor het welzijn m.i. beloond kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.