Ga naar hoofdinhoud

Anti-climax voor Patrick van der Meer

Patrick van der Meer ging goed uit de startblokken, maar naarmate zijn proef vorderde kelderde de score door stevige fouten naar uiteindelijk 67,44%. Het was niet waar de Nederlander op hoopte. "De afgelopen dagen ging Uzzo heel goed in de training, maar vanochtend bij het losrijden voelde hij al niet aan zoals ik 'm wil hebben."

“Hij bleef teveel terug, ik miste de drang naar voren en ik moest er te hard aan werken. We hadden de vorm niet zoals we wilden hebben en ik weet nog niet waar het aan lag. Misschien duurde het te lang om de boog gespannen te houden, komt het door mijn eigen ervaring dat ik niet naar een climax heb kunnen toewerken of heeft Uzzo teveel moeten doen in het voortraject”, vertelt Patrick van der Meer, die afgelopen 1,5 maand tien Grand Prix-proeven heeft gereden omdat de beslissing van bondscoach Sjef Janssen erg laat viel. Met zoveel wedstrijden achter elkaar, wordt het vrijwel onmogelijk om tussendoor aandacht te blijven besteden aan het basiswerk en een pas op de plaats te maken, wat zich nu uitte in de ring.

Aan het eind van de rit stapelde fout na fout zich op en mocht de proef van Patrick van der Meer snel afgelopen zijn. “Het was leuker geweest om de Olympische Spelen beter af te sluiten. Je gaat erheen om te presteren, niet om het hier naar m’n zin te hebben en alleen maar ervaring op te doen.”

Bron: Horses.nl

 

 

 

 

2 reacties op “Anti-climax voor Patrick van der Meer

  • Miranda

    Kan me voorstellen dat hij teleurgesteld is, maar wat blijft Patrick fijn rijden, ook als het in de proef wat minder gaat en de laatste afstemming er niet meer is. Petje af voor deze combinatie; hopelijk zijn jullie er over 4 jaar weer bij!

  • Gerard Roeper

    Jammer voor Patrick maar zoals het eruitzag kwam het paard net tekort in de moeilijkste uitvoeringen van de proef zodat er een paar haperingen optraden. Na een fantastisch voor seizoen voor Patrick was dit net ff te veel.
    Sjef had beter voor meer routine kunnen kiezen door voor b.v. Imke te kiezen.
    In ieder geval genoten van de dressuur en de dik verdiende bronzen plak.!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook