Ga naar hoofdinhoud

‘Apache en ik vertrouwen elkaar nu helemaal’

Emmelie Scholtens en Apache Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Achtste worden bij haar Wereldbekerdebuut, met een persoonlijk record, daar had Emmelie Scholtens van tevoren voor getekend. Maar het percentage (80.782%) had nóg hoger uit kunnen pakken, als Apache in het passage-appuyement, helemaal aan het eind van de Kür, aan haar been was gebleven. "Ik dacht bij mezelf: het gaat goed. En toen ging het mis."

“Precies datgene waarvan iedereen altijd zegt dat je ’t niet moet doen, dat deed ik. Stom foutje, was niet nodig geweest.”

Fotografen

Emmelie Scholtens had het wel naar haar zin in het Scandinavium. “Het is heel leuk om hier binnen te rijden met al dat publiek en dat enthousiasme. En Apache vond het ook leuk. Hij kan er wel tegen. In stap keek hij nog eens wat om zich heen. Daar moet ik dan wel om lachen. Dan denk ik: ja, zo ben je nou eenmaal. Alleen al die fotografen vonden we een beetje spannend. Dat geklik hoor je heel erg en hij hoorde dat ook! Maar dan denk ik ook gelijk: doorrijden. Apache is de laatste tijd echt in vorm en dan durf je ook meer te rijden. Zo’n uitgestrekte draf, dan denk ik: gáán!”

Protocol

“En op mijn protocol zag ik dat de juryleden dat ook waardeerden. Eerder stond er nog wel eens dat ik meer lengte moest geven. Nu waardeerden de juryleden het voorwaartse en het op lengte houden heel erg. Daar hebben we niet speciaal op getraind. Ik durf het nu, omdat Apache zo goed te pas is. Zover zijn we nu wel, dat we elkaar helemaal vertrouwen.”

Bron: Horses.nl

 

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook