Ga naar hoofdinhoud

Apache geblesseerd, Patrick van der Meer naar EK

Emmelie Scholtens met Apache. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Twee dagen geleden werd bekend gemaakt dat Emmelie Scholtens met Apache op het EK Dressuur de plek in zou nemen van Hans Peter Minderhoud, in verband met een hoefblessure van zijn paard Glock's Johnson TN. Nu blijkt dat ook Apache kampt met een lichte blessure. Bondscoach Rien van der Schaft neemt nu Patrick van der Meer met Zippo als vierde combinatie mee naar Zweden.

“Ik was in eerste instantie natuurlijk heel blij dat ik toch mee mocht naar het EK”, vertelt Emmelie Scholtens. “Dat we nu toch niet kunnen gaan is een enorme teleurstelling. Gisteren merkte ik dat Apache in de training niet helemaal zuiver liep. Na onderzoek is gebleken dat het herstel van deze blessure enkele weken nodig heeft en Apache dus niet op tijd fit genoeg is voor het EK.”

Plannen omgegooid

“Zaterdag komen alle Nederlandse dressuurruiters en hun paarden al aan in Gothenburg,” zegt Rien van der Schaft. “Het is heel fijn dat Patrick zijn plannen om heeft kunnen gooien en morgenavond af kan reizen om samen met Edward, Madeleine en Diederik aan start te komen.”

Bron: KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook