Ga naar hoofdinhoud

Apache geëuthanaseerd na ernstige hoefbevangenheid

Emmelie Scholtens met haar oogappel Apache. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De verslagenheid is groot bij eigenaar Ad Valk en amazone Emmelie Scholtens: Apache, de 14-jarige KWPN-keurhengst, is overleden. De Grand Prix-topper, die dit voorjaar nog persoonlijke records liep op de Wereldbekerfinale, moest vanwege een ongeneeslijke hoefbevangenheid worden geëuthanaseerd.

Paardenhandelaar Ad Valk hield zijn oogappel Apache aan voor Emmelie Scholtens, die de hengst van jongs af aan reed en opleidde naar het allerhoogste niveau. Emmelie maakte Apache groot, maar Apache deed hetzelfde met Emmelie. Vorig jaar vlogen ze samen – in een extra ruime box voor de moeilijk reizende Apache – naar de Wereldruiterspelen in Tryon waar ze onderdeel uit maakten van het Nederlandse team.

WB-finale

In april van dit jaar bereikten ze een sportief hoogtepunt op de Wereldbekerfinale in Göteborg: 75.792% in de Grand Prix en 80.782% (achtste plaats) in de Kür, een aanscherping van hun PR.

Landenwedstrijd Geesteren

Hun laatste optreden was in de landenwedstrijd van Geesteren, afgelopen zomer: 73.348% in de Grand Prix en 74.085% in de Special.

Kapot van

“We zijn er allemaal kapot van”, zegt Jeroen Witte, de partner van Emmelie Scholtens. Volgens Witte leed de hengst aan hoefbevangenheid. “Dat werd op het laatst zo erg dat we hem verder lijden wilden besparen.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Apache geëuthanaseerd na ernstige hoefbevangenheid

  • ine bodewes

    Wat verschrikkelijk Emmelie, Jeroen en Ad! Ik leef met jullie mee. Zo’n geweldig talentvol, speciaal dier in de bloei van zijn leven!! Gecondoleerd met dit gevoelige verlies en petje af dat jullie allereerst aan het welzijn van het paard gedacht hebben. Wat zal hij gemist worden! Gelukkig heeft hij nog veel nakomelingen die hopelijk zijn onnavolgbare lijn zullen voortzetten. Ik zal hem in ieder geval nooit vergeten. Zoals hij als jonge hengst al kon bewegen tijdens de HK in Den Bosch. Rest in peace, mooie jongen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook