Ga naar hoofdinhoud

Apache-zoon Iskander naar Helgstrand en Cathrine Dufour

In maart het afgelopen jaar verkocht Ad Valk de getalenteerde Iskander aan Sophia Skobe Rosén. De Zweedse heeft nu de inmiddels zesjarige zoon van Apache doorverkocht aan Andreas Helgstrand. Op haar Facebook-pagina vertelt Skobe Rosén hoe enthousiast ze is om de ruin te volgen onder het zadel van de Deense topamazone Cathrine Dufour.

Met de aankoop van Iksander door Helgstrand Dressage, bewandeld het paard dezelfde weg als zijn halfbroer Jovian. Ook deze zoon van Apache ging uit de stallen van Ad Valk via Sophia Skobe Rosén van Team Stall Säthälla naar Helgstrand.

Beste ruin in Pavo Cup

Iskander (mv. Inspekteur) werd gefokt door familie De Mol uit Loosbroek en liep in de halve finale van de Pavo Cup voor vierjarigen naar 87,6 punten onder Femke de Laat. In de finale werd hij uiteindelijk negende met een totaal van 169,2 en was daarmee de beste ruin. Ook in de Subli Competitie was De Laat succesvol met de zoon van Apache.

Cathrine Dufour

Vorig jaar maart vertrok Iksander naar Zweden waar Sophia Skobe Rosén hem in verschillende rubrieken voor vijfjarige dressuurpaarden uitbracht. Nu heeft ze het paard doorverkocht aan Helgstrand Dressage waar niemand minder dan Cathrine Dufour zal plaats nemen in het zadel.

Bron Facebook/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook