Ga naar hoofdinhoud

Aparte inspectie voor Matthias Rath

Matthias Alexander Rath met Totilas
Matthias Alexander Rath krijgt een aparte inspectie voor mogelijke deelname aan de Olympische Spelen. Het Duitse team voor de Olympische Spelen wordt zondag, na afloop van het CHIO Aken, bekendgemaakt. Matthias Alexander Rath is daar niet bij wegens de ziekte van Pfeiffer. Vrijdag gaat een delegatie van de Duitse hippische federatie naar hem toe, om hem te inspecteren. “Om hem nu naar Aken te halen is waanzin”, aldus Klaus Roeser, voorzitter van het dressuur comité van de Duitse olympische paardensport (DOKR).

Rath laat ondertussen weten in bed te liggen. “Er volgen nog wat onderzoeken. Ik wil graag het Duitse team ondersteunen in Aken, maar ik moet zolang mogelijk rusten. Deze week wordt vastgesteld wanneer ik weer mag rijden. Het is mijn grootste wens om met Totilas voor Duitsland van start te gaan op de Olympische Spelen, met een super team. Om dat te kunnen doen moet ik echter wel snel herstellen en voorgedragen worden door het dressuurcomité.”

Als dat niet lukt, is het een ramp voor Rath en de Duitse hippische sport. “We hopen dat Matthias op tijd gezond is”, aldus Roeser. “Alleen dan heeft het nut om hem te nomineren.”

Dat betekent dat Rath vrijdag in het zadel van Totilas moet kruipen, anders is het einde verhaal. Zijn vader Klaus-Martin Rath hield Totilas de afgelopen anderhalve week fit.

Bron: Horses / Bild

12 reacties op “Aparte inspectie voor Matthias Rath

 • Sjonnie

  Zou wel erg zonde zijn…. Vooral om zo’n toppaard als Totilas te moeten missen op de OS. Is toch ook een groet publiekstrekker. MAR is nog jong en krijgt nog volop kansen. Ik vraag me weleens af of we Totilas weer op wereldniveau te zien krijgen? Hoop het wel!

  Beterschap voor MAR en moge de pech nu eens over zijn

 • Desiree

  En toch vind ik het vreemd een aparte selectie, een proefje ’thuis” rijden is wel heel anders als met spanning in de ring. en daar gaat het op ‘wedstrijd’immers om.
  ziek is ziek,als een paard geblesseerd is kan je je daar ook niet mee selecteren.
  niet dat ik het ze niet gun hoor begrijp me niet verkeerd.

 • Kaatje

  Ben t eens met onderstaande ….. Een ‘proef’ thuis is anders als een ‘gewone’ wedstrijd!! Waarom een uitzondering in deze?? Wat een bullshit rondom MAR! Excuus voor m’n taalgebruik maar wordt er moedeloos van.
  Ziek is ziek….

 • s0173957

  Is de selectie van Adelinde Cornelissen dan gelopen zoals bij de andere Nederlandse combinaties?
  Geen enkele selectiewedstrijd heeft ze gereden en toch mag ze mee…

  Voor zo’n potentiële topcombinaties vind ik uitzonderingen echt geen enkel probleem.

 • Fempost

  Ligt het aan mij of vinden andere het ook een beetje vreemd om te gaan inspecteren als iemand op bed ligt`

 • Fempost

  Vergat nog toe te voegen dat je wat mij betref OF ziek bent OF je kan rijden

 • FG

  Als hij vrijdag maar in het zadel zit, dat telt en mag hij mee verwacht ik…….

 • Met@

  Quote Matthias “Deze week wordt vastgesteld wanneer ik weer mag rijden ”
  Geen arts kan daar met zekerheid een uitspraak over doen ,de ziekte kan weer opvlammen als Matthias de training oppakt .Met deze ziekte kun je niet spotten ,het kan zelfs chronisch worden en complicaties geven.
  Ik snap die ouders en Paul S. niet ,dat ze hier niet ingrijpen en zeggen:”ziek jij nou maar goed uit over 4 jaar kun jij je opnieuw bewijzen (Totilas behoeft geen krans meer,die kan het wel),je gezondheid gaat voor ALLES”
  Maar nee…tegen beter weten in toch voorrang geven aan bizarre begeerte naar status..pffff 🙂 misselijkmakend die BUSINESS ten koste van zelfs de gezondheid van je kind!Alsof er IETS is wat belangrijker is….

 • Ingrid

  Meta, je slaat de spijker op zijn kop.

 • Lady

  Achterlijk dat hij zich op deze manier mag bewijzen en dat alleen vanwege Totilas. Als Matthias namelijk een andere hengst berijden zou, zou hij nooit deze kans gehad hebben om zich te bewijzen. Het is zeker leuk om Totilas op de OS te zien, maar dan wel op een eerlijke, normale manier, zoals iedereen zich bewijzen moet.

 • Horst

  ..denk niet dat de ouders van MAR hier veel in te zeggen hebben. Het jong heeft in de ogen van de eigenaar een toppaard ter beschikking gekregen en zal er dus alles aan moeten doen om de verwachtingen wara te maken. Het kan dan wel een extreme ziekte zijn die vrij ernstige complicaties kan geven, echter heerst er nog steeds het conservatieve idee dat met 2 paracetamol makkelijk een proef doorgereden kan worden. Aan het paard zal het niet liggen, of de ruiter in vorm zal zijn is de hamvraag.

  Ik als conservatieve ondernemer, constateer dat de huidige generatie te vaak en snel roept dat ze een vermoeidheidsstoornis hebben. Een inspectie, zelfs thuis, is in mijn ogen dan een kleine moeite om ea vast te stellen.

 • una

  Maar is Rath wel echt ziek???? Als ik hem was zou ik me ook wel ziek melden…….. de druk van een hele natie op zijn schouders ……… nee dat is TEVEEL voor zo’n jongen.
  Tenzij hij ook in Londen ergens sneaky zonder toeschouwers kan trainen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.