Ga naar hoofdinhoud

Bachmann Andersen en Zack blazen concurrentie omver

Daniel Bachmann-Andersen met Blue Hors Zack Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Daniel Bachmann Andersen blijft in de 'winning mood'. In de voor de Nations Cup meetellende GP kür op muziek reed de regerend Deens kampioen zijn lieveling Blue Hors Zack (v. Rousseau) naar 85,02%. Dat was maar liefst 7,5 % meer dan de nummers twee, Jan-Dirk Giesselmann en Real Dancer Frh (v. Rubin Royal Old). Dat Duitse duo kwam uit op 77,575%. Malin Wahlkamp-Nilsson reed Eddieni (v. Johnson) naar 77,265% en de derde plaats en een dik persoonlijk record.

Bachmann Andersen en KWPN-hengst Zack lieten een zeer stabiele en foutloze proef zien, met een enorm hoge technische moeilijkheidsgraad. De passage-piaffe transities waren naadloos en de pirouettes gingen soepel over in galopappuyementen.

De combinatie kreeg een dikke 9,5 voor de moeilijkheidsgraad en een 10 van het Amerikaanse jurylid voor harmonie. De ruiter zelf had wat veel ‘lichaamsgebruik’ in de wissels en de stap was misschien niet extreem goed, maar verder viel er dan ook bijzonder weinig op aan te merken.

Volgende week in Aken brengt de Deen overigens niet Zack, maar Blue Hors Don Olymbrio aan de start.

Van der Meer vijfde

Patrick van der Meer kwam met Chinook (v.Vivaldi) op 74,52%. Er slopen wat fouten in de piaffe, maar de wissels, pirouettes en uitgestrekte draf leverden goede punten op. Over de moeilijkheidsgraad van Van der Meers kür waren de juryleden het niet eens: ze gaven tussen een 8 en een 9,5.

Hans Peter Minderhoud kreeg met Zanardi (v.Rubels) storingen in de piaffe en de wissels, onderdelen die dubbel tellen. Het kostte veel punten en Minderhoud eindigde als zevende met 72,870%. In de Nations Cup werd Nederland derde, achter Zweden en Duitsland.

Lees ook: Nederland op 3 in Nations Cup

Uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook