Ga naar hoofdinhoud

‘Balkenhol zei dat ik geduld moest hebben’

Helen Langehanenberg en Damon Hill. Foto: www.arnd.nl

Helen Langehanenberg had vandaag de dressuurwereld aan haar voeten liggen. Met een bijna perfect optreden in de Kür op muziek won de Duitse dressuuramazone de Reem Acra Wereldbeker. Het paard waarmee Langehanenberg de 12.000 toeschouwers in het Scandinavium in vervoering bracht, de Westfaalse dekhengst Damon Hill NRW, bleek nog weer een stap verder richting de allerhoogste graad van africhting te hebben gemaakt.

“Damie heeft geen zwakke punten”, zegt Helen Langehanenberg na afloop van haar eclatante overwinning. “Damie zei tijdens de proef tegen mij: ‘Doe nou maar niet te veel, ik weet wat ik moet doen’. Dat gaf me een geweldig gevoel.”

Vooral in de piaffe heeft de zoon van Donnerhall progressie geboekt. Deed Damon Hill eerder vaak teveel zijn best, waardoor de rust en het evenwicht ontbraken, vandaag draafde de hengst met gemak en overtuiging in en uit deze zware oefening.

Helen Langehanenberg: “Mijn trainer Klaus Balkenhol zei steeds: ‘Gewoon wachten, geduldig zijn, niks bijzonders doen, met tijd komt het goed.’ En zo is het ook gegaan. Het stomste wat je kunt doen is zo’n oefening elke keer weer herhalen. Daar krijgt een paard de balen van. Damie wilde in piaffe eerst juist teveel doen. Nu is hij niet alleen sterker geworden, maar ook rustiger.”

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “‘Balkenhol zei dat ik geduld moest hebben’

  • Karel de Lange

    >>”Nu is hij niet alleen sterker geworden, maar ook rustiger.”<>The object of Dressage is the development of the horse into a happy athlete through harmonious education. As a result it makes the horse calm, supple, loose and flexible, but also confident, attentive and keen, thus achieving perfect understanding with his rider.<<
    Dat kan alleen bereikt met een klassieke opleiding waarmee het paard in zijn natuurlijke en niet in de geforceerde LDR-bewegingsvorm wordt getraind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook