Ga naar hoofdinhoud

België op dreef in Saumur

Foto Lonneke Ruesink
In het Franse Saumur waren de Belgische amazones goed op dreef in de landenwedstrijden dressuur. Zowel bij de junioren als bij de Young Riders haalden zij gisteren de winst binnen.

Bij de junioren behaalden Laura Luyten met Dark Chocolate (v. Damon Hill), Antonia Arl met Equestricons Ziggy (v. Riverman), Numa Verberne met Riverdance (v. Wolkentanz) en Kate Wiggins met Corona (v. Tuschinski) 3789 punten en gingen aan de leiding. Tweede werd Zwitserland met 3708.5 punten, gevolgd door Engeland met 3706.5 punten. De teamtest werd gewonnen door Luyten.

Ook bij de Young Riders waren de Belgen succesvol. Alexa Fairchild met Sunrise (v. Sion), Sanne Kielenstyn met Air Miles PB (v. Turbo Magic), Soraya Brison met Giorgio Armani (v. Goethe) en Natasja Roussel met Armageddon (v. Contango) scoorden 3891.5 punten en overwonnen. Zwitserland werd wederom tweede met 3847 punten en Frankrijk legde beslag op de derde plaats met 3818 punten. Fairchild werd in de teamtest tweede achter de Zwitserse Estelle Wettstein met de Don Frederico-nakomeling Darlington C.

Bekijk hier de uitslag van de Junioren landenwedstrijd.
Bekijk hier de uitslag van de Young Riders landenwedstrijd.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook