Ga naar hoofdinhoud

Belgische selectie WK jonge dressuurpaarden bekend

Barroso
De Belgische Hippische Federatie heeft het team bekend gemaakt dat gaat strijden op het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Ermelo van 3 tot 6 augustus. Onder hen onder meer de in Oldenburg goedgekeurde KWPN'er Barroso (v. Bordeaux) die in mede-eigendom is van Joop van Uytert en op de EDS/KWPN-veiling wordt geveild.

De Belgische Federatie heeft in alle drie de leeftijdscategorieën twee combinaties afgevaardigd voor het WK. Bij de vijfjarigen zijn dat First-Step Valentin (v. Vitalis) gereden door Larissa Pauluis en Miss Furstenball (v. Fuerstenball) onder het zadel van Katrien Verreet. De Westfaalse gefokte Vitalis-zoon First-Step Valentin is goedgekeurd bij het sBs en won vorig jaar zilver op het Belgische kampioenschap.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen is het de KWPN’er Wolfshoeve’s Go on Top MP (v. Danone I) met Brecht D’Hoore. Bij het KWPN kwam de hengst tot de derde bezichtiging, vervolgens werd hij goedgekeurd bij het AES. Nick Van Laer heeft de tweede zesjarige onder het zadel, de in Zwitserland geboren Quinto (v. Quaterback).

Zevenjarigen

Bij de zevenjarigen vertegenwoordigen twee KWPN’ers de Belgische kleuren. De in Oldenburg goedgekeurde Bordeaux-zoon Barroso in handen van Larissa Pauluis. Vorig jaar werd de hengst achtste bij de zesjarigen op het WK. De andere KWPN’er is Favian WH onder Brecht D’Hoore. De zoon van Zizi Top was bekend onder de naam Feloek la Haya en behaalde in 2016 een vierde plaats tijdens de Pavo Cup voor zesjarigen onder zijn fokker Olga Boucher.

Bron Equibel/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook