Ga naar hoofdinhoud

Beresford verliest beroep bij CAS over olympische selectie

Foto Lonneke Ruesink
De Australische reserve Hayley Beresford heeft haar beroep bij de Court of Arbitration for Sport (CAS) in Lausanne, Zwitserland, verloren. Beresford ging in beroep omdat ze niet werd opgenomen in het Australische team voor de Olympische Spelen.

Beresford en Belissimo scoorden de derde hoogste kwalificatiescore tijdens de twee officiele Olympische kwalificatiewedstrijd in Mannheim en Compiegne, maar werden niet opgenomen in het team door selecteurs Joanne Fowler, Maria Schewennessen en Virginia Creed. “Ik heb mijn beroep en allerlaatste kans om Australie te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen verloren. Ik ben er kapot van en kan op dit moment niet de juiste woorden vinden om het selectieproces uit te leggen”, aldus een teneergeslagen Beresford. “Ik wens mijn teamgenoten Kristy en Lyndal Oatley en Mary Hanna heel veel succes.”

Tijdens de Grand Prix in Aken, die donderdag werd verreden, zette Beresford de hoogste score neer van de Australische ruiters, waarmee ze zowel Lyndal als Kristy Oatley versloeg.

Bron: Horses / Eurodressage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook