Ga naar hoofdinhoud

Bijna 70% voor Beckers en Dimare

Kirsten Beckers met Dimare. Foto: Iris van Meijl Fotografie

Kirsten Beckers startte gisteren de talentvolle Dimare, moeder van KWPN-goedgekeurde powerhengst Habanna en volle zus van Sönke Rothenbergers Cosmo, in de Grand Prix op de subtopwedstrijd in Someren. Met een score van 69,67% won de combinatie. 

Op de kleinschalige subtopwedstrijd in Someren kwamen relatief veel Zware Tour-ruiters aan de start. Met een inschrijving van negen stuks, en daadwerkelijk zeven starts, was de rubriek vrijwel even groot als het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour.

Kirsten Beckers viel op door haar sympathieke rijstijl en fijne inwerking en ook het talent van Dimare voor het zware werk sprongen in het oog. Met haar winnende score van net geen 70% wist Beckers Kyra Klinkers met Equirelle W op veilige afstand te houden. Klinkers score kwam uit op 67,79%.

Van den Broek naar LT-winst

In de Lichte Tour-rubriek waren de Prix St. Georges en Intermédiaire I samengevoegd. Sylvia van den Broek, wiens ouders de Selevia Hoeve in Werkendam bezitten, eindigde bovenaan en mocht het oranje lint komen ophalen. Met Selevia’s Champion, die hier zijn naam eer aan deed, reed Van den Broek 66,10% bijeen en kwam unaniem op 1 bij beide juryleden. Miranda Hoezen-Van der Pas werd tweede met Cha Cha Cha (v. Florencio) (65,22%) en Lotte Meulendijks derde met haar Welt Hill met 64,85%.

Bemelmans op eenzame hoogte

Romy Bemelmans sprong eruit in het ZZ-Zwaar. Ze won met haar Samba Hit II-nazaat Guapo y jailoso vd halderhoeve dan ook beide proeven met overmacht bij scores van 66,43% en 65,93%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook