Ga naar hoofdinhoud

Bijna 76% voor Helgstrand en Wereldkampioene Fiontini in Special

Andreas Helgstrand met Fiontini- Foto: Helgstrand Dressage

Andreas Helgstrand nam onlangs een stel paarden over van Severo Jurado Lopez die in april Helgstrand Dressage verliet. Op de nationale wedstrijd in Hjallerup debuteerde Helgstrand met Wereldkampioene Fiontini (v. Fassbinder) in de Grand Prix en won overtuigend met 75.2%. Gisteren was het opnieuw raak, in de Special zegevierde het paar met 75.85%.

De tienjarige merrie Fiontini liep een Special zonder fouten en met een ogenschijnlijk gemak. Voor de piaffes, passage en de overgangen werden veel achtten gescoord. Ook de galoptour was goed met mooie wisselseries en pirouettes. Met drie eerste plaatsen en 75.85% won Helgstrand overtuigend de proef.

‘Droom van de Olympische Spelen’

Andreas Helgstrand was dan ook erg tevreden met zijn debuut op Fiontini. Tegenover Ridehesten zei hij: “Ik ben erg blij met ons debuut en ik kan niet wachten op ons volgende evenement samen. Ze geeft gewoon elke keer een geweldig gevoel. En ja, ik droom nog steeds van de Olympische Spelen!” 

Blue Hors Zatchmo tweede

In de Special werd Agnete Kirk Thinggaard tweede op Blue Hors Zatchmo (v. Blue Hors Zack) met 73.105%. Met Adrenalin Firfod (v. Skovens Rafael) mocht Helene Melsen zich ook als derde opstellen. Kirk Thinggaard pakte de vierde plaats met haar Olympische paard Atterupgaards Orthilia (v. Gribaldi). Op de Foundation-zoon Ferrari OLD werd Andreas Helgstrand nog vijfde. De plaatsen drie tot en met vijf scoorden nog boven de 70%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl/Helgstrand Dressage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook