Ga naar hoofdinhoud

Bijna 78% voor Werth en Don Johnson in GP-München

Isabell Werth met Don Johnson . Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Isabell Werth schreef vrijdag met Don Johnson FRH in München-Riem de overwinning van de Grand Prix op haar naam. Het was geen unanieme zege voor Werth, want een van de juryleden gaf Dorothee Schneider met Sammy Davis jr. een iets hogere score, maar het uiteindelijke resultaat van bijna 78% was bijna twee procent hoger dan dat van Schneider.

Vorige week in Mannheim stonden Werth en de Don Frederico-zoon ook voor Schneider in de uitslag van de Grand Prix, alleen toen had Schneider Faustus mee. In de kür kwam Werth toen niet verder dan ruim 71%, waarmee ze achter Schneider kwam te staan bij de prijsuitreiking. Voor haar proef met de zwarte hengst van San Remo kreeg Schneider vandaag precies 76%, terwijl Werth uitkwam op 77,935%.

Top drie

De top drie in de Grand Prix in München werd verder compleet gemaakt door Jessica von Bredow-Werndl met TSF Dalera BB. De Zuid-Duitse amazone bracht de Easy Game-dochter pas voor de derde keer uit in de internationale Zware Tour en voor het eerst op 5*-niveau en kreeg 74,109% voor haar proef.

Balkenhol en Werndl

Anabel Balkenhol en Benjamin Werndl zaten elkaar op de hielen voor de vierde en vijfde plek. Balkenhol kreeg uiteindelijk met 72,848% iets meer voor haar proef met Heuberger TSF (v. Imperio) dan Werndl met Daily Mirror (v. Damon Hill) en mocht zich als vierde opstellen. Met een score van 72,826% maakte het duo uit Zuid-Duitsland de top 5 compleet.

Klik hier voor alle resultaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook