Ga naar hoofdinhoud

Bijna 84% voor Langehanenberg in WB-kür Neumünster

Helen Langehanenberg met Damsey FRH Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het podium van de wereldbeker-kür in Neumünster van vanmorgen was hetzelfde als gisteren in de Grand Prix. Helen Langehanenberg won de rubriek en behaalde daarbij een nieuw persoonlijk record van 83,880%, Dorothee Schneider werd tweede en Daniel Bachman Andersen maakte de top drie compleet. Madeleine Witte-Vrees was met KWPN-hengst Wynton (v. Jazz) goed voor het beste Nederlandse resultaat, ze werd zesde.

Gisteren verbeterde de zwangere Langehanenberg al haar PR in de Grand Prix met  Damsey FRH en vandaag deed de Duitse amazone daar nog een schepje bovenop door ook haar PR in de kür te verbeteren met de Dressage Royal-zoon. De zege was net niet unaniem voor het paar, want een van de juryleden zette Schneider op de eerste plaats met Sammy Davis jr.

Top drie

Ondanks dat de juryleden niet helemaal eensgezind waren, was het verschil in de score tussen Langehanenberg en Schneider meer dan twee procent. Schneider kwam uit op een totaal van 81,565% met de zwarte San Remo-zoon en werd op haar beurt op de hielen gezeten door Andersen met  Blue Hors Zack. De Deense ruiter kreeg 81,475% voor zijn kür met de in Nederland gefokte Deense hengst van Rousseau.

Nederlanders

Madeleine Witte-Vrees kreeg 77,655% voor haar kür met de Jazz-zoon, die in Neumünster voor het eerst sinds lange tijd weer internationaal aan de start kwam. Daarmee eindigde ze net buiten de top 5 op de zesde plek. Patrick van der Meer en Zippo  (v. Rousseau) kregen in totaal 74,110% voor hun kür en dat leverde hen de tiende plaats op.

Onduidelijkheid

Morgan Barbançon Mestre kreeg even met wat onduidelijkheid te maken toen ze in eerste instantie bij de jury werd geroepen nadat ze met haar kür was begonnen. Het bleek dat de jury de verkeerde choreografie had gekregen. Later mocht de Spaanse amazone alsnog haar kür rijden met Sir Donnerhall II. Het duo kreeg uiteindelijk 73,225% en eindigde daarmee op de dertiende plaats.

 

Klik hier voor alle resultaten

Bron:Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook