Ga naar hoofdinhoud

Bodyguard Moorland op weg naar Grand Prix-debuut

Exclusief
Lara Edwards met Bodyguard Moorland.

De KWPN-goedgekeurde hengst Bodyguard Moorland (Gribaldi x Negro) werd in 2013 verkocht aan de Britse dressuuramazone Lara Edwards en verdween van Nederlandse bodem. De hengst - eveneens vader van de goedgekeurde KWPN-hengst Guardian S - heeft met Edwards in het zadel de nodige successen behaald in de Intermediaire I en II en zal eind 2018 zijn debuut in de Grand Prix maken.

Bodyguard werd in 2009 goedgekeurd bij het KWPN en werd niet lang daarna aangekocht door Edward Gal’s sponsor Moorland Stables van Kees en Tosca Visser. In de hengstencompetitie in de Z dressuur van 2013 werd Bodyguard uitgebracht door Astrid Langeberg, maar kon daarin niet overtuigen. Het eerste nieuws wat daarna verscheen is dat hij zou verhuizen naar Engeland.

Gerucht Dujardin niet waar

In een bericht werd bekend gemaakt dat Bodyguard in training zou komen bij Charlotte Dujardin. Eigenaresse Lara Edwards ontkracht dat gerucht. “Dat is nooit waar geweest. Ik trainde in die tijd bij Charlotte en ze heeft me een goede start met hem gegeven, maar daarna ben ik verder gegaan bij Rhett Bird”, licht ze toe.

Zelf aangeschaft

De Gribaldi-zoon kwam bij Edwards terecht met het oog op de verkoop. “Marthijs en Leo Brouwer hebben hem bij me gebracht om hem door te trainen voor de verkoop, maar ik was zo weg van hem dat ik besloten heb hem zelf te kopen,” blikt Edwards terug. “De training is sindsdien ieder jaar beter en beter gegaan en op het moment wordt hij getraind op Grand Prix-niveau.”

Grand Prix-debuut

Op concours is Bodyguard uitgebracht op Intermedaire I/II-niveau. Afgelopen weekend was de combinatie nog succesvol op de High Profile Show, waar ze de Inter I wonnen. “In april verwacht ik mijn tweede kind en daarna gaan we zijn debuut in de Grand Prix plannen, hoogstwaarschijnlijk wordt dat aan het einde van het jaar. Tot dusver heeft hij een paar internationale wedstrijden gelopen.”

Met merries

Volgens Edwards is Bodyguard het meest geweldige paard in de omgang. “Hij leeft op stal met merries om zich heen en op de vrachtwagen richting concours kan je hem zo naast een merrie zetten. Voordat we verhuisden naar onze nieuwe locatie leefde hij zelfs 24 uur per dag buiten”, is ze enthousiast. “Ja, hij is echt super en ik ben gek op hem”, aldus Edwards.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook