Ga naar hoofdinhoud

Bolderman’s Valentino haalt hoogste score van het jaar

Foto Lonneke Ruesink

De vijfjarige Bolderman’s Valentino ontving woensdag in de voorselectie van het KNHS-Divoza Kampioenschap de hoogste score die dit jaar in de voorselecties behaald werd. De pony die vorig jaar vijfde werd in de finale bij de vierjarige dressuurpony’s, behaalde onder Laurens Bolderman  een score van 90 punten.

In Lunteren kwamen in totaal dertig jonge pony’s aan start in de voorselectie van het kampioenschap voor jonge dressuurpony’s.

De tweede plaats bij de vijfjarigen was voor Turfhorst Powered Passion (v.Bodo), die met Rachel Fokker 87,5 punten behaalde. Ook deze pony presteerde vorig jaar goed in de finale met de vierde plaats, en mag naar alle waarschijnlijkheid dit jaar weer naar de finale.

Nero van den Hout (v.Orchard Red Prinde), de winnaar van de vierjarigen van vorig jaar, behaalde nu 83,5 punten onder het zadel van Jody Tissen (Goch-Hulm), goed voor derde plaats in de tussenstand. Het moet raar lopen als deze pony op 18 augustus zijn titel niet kan verdedigen.

Bij de vierjarigen was de winst voor Valerio (v. Hagelkruis Valentijn). Onder het zadel van Rachel Fokker liep hij naar een totaal van 84 punten. Kirsten Jongman eindigde op plaats twee met Cartago van ‘t Molenbosch (v.FS Champion de Luxe), gevolgd door Carlijn Vaessen (Wezep) met High Flown’s Orlando (v.Bodo) met respectievelijk 77 en 76 punten.

Bij de zesjarigen was het de Orchard Boginov-dochter Belle’s Lente die de deken van Divoza omgehangen kreeg. Wendy van Mourik stuurde de bruine merrie naar 81,5 punt. Pronkenbergs Pas de Deux (v.Geronimo B) en Kirsten van Ewijck volgden met slechts een punt verschil, gevolgd door Carlijn Huberts met Den Ostriks Norlan (v.Leuns Veld’s Lord) die derde werden met 78 punten.

De volgende selectiewedstrijd vindt plaats op 21 juli in Houten. Op 28 juli zijn in Tolbert en Ermelo de laatste mogelijkheden om geselecteerd te worden voor de finale.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses/ KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook