Ga naar hoofdinhoud

Bordeaux debuteert succesvol in ‘volwassen’ Grand Prix

Bordeaux, Eva Möller
KWPN-hengst Bordeaux onder Eva Möller. Foto: Melanie Brevink
KWPN-hengst Bordeaux (United x Gribaldi) liep vandaag in Redefin onder zijn nieuwe amazone Isabel Freese naar een prima score van 69,833% en een derde plaats in de Lavazza Prijs. De populaire dekhengst was in 2015 en 2016 al succesvol in korte Grand Prix-proeven voor acht tot tienjarigen, maar liet vandaag zien ook de 'volwassen' versie prima aan te kunnen.

Bordeaux staat al enige tijd in de stallen van Paul Schockemöhle, die de hengst samen met Joop van Uytert in bezit heeft. Isabel Freese, die voor Noorwegen uitkomt, is de stalamazone van Schockemöhle. Zij nam de teugels over van Eva Möller die vorig jaar goed met de hengst presteerde in verkorte Grand Prix-proeven voor jonge paarden.

Populair

Bordeaux is zowel in Nederland als Duitsland erg populair en heeft – vooral bij de Duitse stamboeken – al een heel arsenaal aan goedgekeurde zonen. Zijn KWPN-goedgekeurde zoon Ferdeaux maakte onlangs zijn debuut in het ZZ-Zwaar werd gisteren op de WK-selectie in Kootwijk 2e bij de zevenjarigen.

Goede zaken

Freese deed niet alleen met Bordeaux goede zaken vandaag. Ze werd in dezelfde wedstrijd tweede met UllrichEquine’s St. Emilion (v Sandro Hit) en greep de overwinning in de selectiewedstrijd voor de Nürnberger Burg-Pokal voor 7 tot 9-jarige dressuurpaarden met Fürst Levantino (v Fürst Romancier). De combinatie scoorde maar liefst 74,098%.

De Lavazza prijs werd gewonnen door de Duitse Hartwig Burfeind met Fine Spirit 3 (v Fidertanz).

Klik hier voor de uitslag van de Lavazza prijs
Klik hier voor de uitslag van de Selectiewedstrijd voor de Nürnberger Burg-Pokal

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.