Ga naar hoofdinhoud

Brett Parbery breekt dijbeen bij val van paard

Brett Parbery, hier met Victory Salute. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Brett Parbery is voor zes tot acht weken uitgeschakeld. De Australische Grand Prix-ruiter brak gisteren zijn dijbeen bij een val van een van zijn paarden. De vijfjarige Quincy B (v. Quaterback) schrok plotseling en bokte zijn ruiter eraf. Parbery werd direct naar het ziekenhuis gebracht waar hij inmiddels is geopereerd.

De vijfjarige Quincy B heeft Brett Parbery nog niet lang op stal. Het paard was onlangs gekocht bij Lauren George, nadat de vos reserve kampioen werd op de Australische jonge paarden kampioenschappen onder Jayden Brown.

Op Eurodressage vertelt Parbery over de ongelukkige val: “Het is niemands fout. Ik stapte aan een losse teugel en hij reageerde ergens op, zo vanuit het niets. Ik geef hem niet de schuld. Soms zijn het gewoon omstandigheden.”

In het ziekenhuis is Parbery inmiddels geopereerd aan zijn gebroken dijbeen. De ruiter staat zes tot acht weken aan de kant.

Bron Eurodressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook