Ga naar hoofdinhoud

Brett Parbery wint Wereldbekerkwalificatie Boneo

Brett Parbery, hier met Victory Salute. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Grand Prix kür in de Wereldbekerwedstrijd van Boneo, Australië, ging de winst afgelopen weekend naar Brett Parbery en DP Weltmieser (v. Weltmeyer). De combinatie haalde met 74,610% hun hoogste score in bijna drie jaar en sloot daarmee de laatste kwalificatiewedstrijd in Australië voor de World Equestrian Games winnend af.

Alexis Hellyer werd tweede met Bluefields Floreno (v. Florencio I) met een score van 72,735%. De derde plaats ging naar Rozzie Ryan met Jarrah R met een score van 71,625%. Met PPH Zeppelin werd Parbery tevens vijfde met 70,635%.

 

World Equestrian Games

De definitieve deelnemerslijst van Australiërs voor de World Equestrian Games in Tryon in september wordt pas bekend na de laatste Europese wedstrijden komende maand. De enige tot nu toe geplaatste Australische combinatie is Kristy Oatley die met Du Soleil al de hoogste scores van Australische combinaties heeft en daarmee zeker is van een teamplaats.

Andere combinaties die kans maken op een plek in het team zijn: Brett met Weltmieser, Mary Hanna met Boogie Woogie, Shannan Goodwin met Aristede, Alexis met Floreno en Judy Dierks met Diamond Star.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Dressage-news

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook